Caută
Close this search box.

Alexandru Petrescu a fost ales de Parlament preşedinte al ASF

Plenul Parlamentului i-a numit, marţi, pe membrii Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară, Alexandru Petrescu fiind ales preşedinte al ASF.

Votul a fost secret cu buletine.

Alexandru Petrescu a obţinut 287 de voturi „pentru” şi 36 de voturi „împotrivă” pentru funcţia de preşedinte, iar Gabriel Ioan Avrămescu a fost ales în funcţia de prim-vicepreşedinte al ASF, cu 288 de voturi „pentru” şi 35 de voturi „împotrivă”, potrivit Agerpres.

Alexandru Petrescu este actualul președinte al Agenției Naționale pentru Resurse Minerale (ANRM), fost director al Poștei Române (martie 2012-ianuarie 2017) și fost ministru al Economiei (2016-2017). În 2015, Alexandru Petrescu a mai deținut funcția de președinte al Consiliului de Administrație al S.N. C.F.R. Călători S.A.
Informaţiile publicate de <a href=”https://euronews.ro”>euronews.ro</a> pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

În funcţiile de vicepreşedinţi au fost numiţi: Maria Gabriela Horga (Sectorul instrumente şi investiţii financiare) cu 286 de voturi „pentru” şi 37 de voturi „împotrivă”, Ştefan Daniel Armeanu (Sectorul sistemului de pensii private) cu 287 de voturi „pentru” şi 36 contra şi Sorin Cristinel Mititelu (Sectorul asigurări-reasigurări) cu 287 de voturi „pentru” şi 36 de voturi „împotrivă”.

FOTO: Posta Română

Membri neexecutivi au fost numiţi Aura Gabriela Socol – cu 287 de voturi „pentru” şi 37 de voturi „împotrivă”, Birtalan Joszef – 287 de voturi pentru şi 36 contra, Ovidiu Răzvan Wlassopol – 287 de voturi „pentru” şi 36 de voturi „împotrivă”.

Mandatul membrilor Consiliului ASF este de 5 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri