Caută
Close this search box.

Armata cumpără 200 de rachete Patriot, în valoare de peste 1 miliard de euro

rachete patriot

Ministerul Apărării trebuie să plătească 35% din sumă la sfârșitul acestui an sau în primele 3 luni din 2024. Specialiștii spun că rachetele cumpărate de România sunt printre cele mai performante din lume și pot lovi inclusiv rachete hipersonice, până de curând considerate imposibil de doborât.
Armata va avea 200 de rachete Patriot PAC-2 GEM-T. Una singură costă aproape 5,5 milioane de euro, poate zbura cu 5.000 de km/h și poate lovi drone, elicoptere, avioane, dar și rachete de croazieră.

Cdor.(r.) Valentin Mateiu: În opinia mea, este o soluție bună, având în vedere că în Ucraina, Patriot a fost capabil să intercepteze Kinjal-ul, racheta balistică Iskander lansată din aer, numită de ruși hipersonică.

România are în prezent 4 sisteme Patriot, din cele 7 comandate. Luna trecuta, Armata a participat la trageri reale cu primul sistem Patriot, recepționat în urmă cu 3 ani. Celelalte 3 vor fi operaționalizate până la sfârșitul anului viitor.

Gl. Viorel Pană, fost șef al Forțelor Aeriene Române: Sistemele 2,3 și 4 au primit în înzestrare toate elementele, personalul execută pregătirea instituționalizată și pregătirea colectivă, sunt deja în măsură să folsoească acest sistem.

Programul Patriot este în acest moment cel mai scump program de înzestrare al Armatei Române. MApN a comandat 7 sisteme de acest fel pentru care va plăti aproape 4 miliarde de dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri