Caută
Close this search box.

Congresul american investighează acuzațiile de plagiat la adresa președintei Harvard, Claudine Gay

O comisie a Congresului american a declarat că investighează acuzațiile de plagiat la adresa președintei Harvard, Claudine Gay, transmite BBC.

Comisia pentru Educație și Forță de Muncă, condusă de republicani, a anunțat că va extinde examinarea modului în care Dr. Gay a gestionat antisemitismul din campusul Harvard.

„Îngrijorarea noastră este că standardele nu sunt aplicate în mod consecvent, ceea ce duce la reguli diferite pentru diferiți membri ai comunității academice”, a afirmat miercuri președinta Comisiei, Virginia Foxx, într-o scrisoare adresată șefului consiliului de administrație al Harvard, relatează G4media.ro.

Prestigioasa universitate este o instituție privată care primește sute de milioane de dolari din fonduri publice în fiecare an. Are active în valoare de 50 de miliarde de dolari.

Consiliul de conducere al universității a declarat săptămâna trecută că a verificat istoricul academic al doctorului Gay și a găsit „cazuri de citare inadecvată”.

Dar a adăugat că aceasta nu a încălcat standardele de conduită în cercetare.

Scrisoarea Comisiei cere ca Harvard să prezinte orice documente și comunicări legate de ancheta de plagiat în cazul Dr. Gay, precum și o listă cu toate acțiunile disciplinare academice luate împotriva cadrelor didactice sau studenților de la Harvard începând cu 2019.

Consiliul de administrație trebuie să răspundă până la 29 decembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri