Caută
Close this search box.

Medicul Adrian Marinescu, despre sindromul plămânului alb: Sigur că avem şi noi în România, nu sunt cazuri de import

adrian marinescu

Medicul Adrian Marinescu, director medical al Institutului Matei Balş din Bucureşti, a explicat că sindromul plămânului alb a fost dintotdeuna printre noi, aceasta fiind o bacterie, iar măsurile de prevenţie sunt aceleaşi ca pentru orice alte boli cu transmitere pe căile respiratorii.

”Se vorbeşte despre mycoplasma pneumoniae, nu este un virus, este o bacterie. Această mycoplasmă a fost printre noi dintotdeuna, este adevărat că la nivel de cazuri izolate şi acele cazuri cu plămânul alb reprezintă complicaţiile sau formele severe de infecţie cu mycoplasmă.

Acest lucru însemană că în momentul în care am o pneumonie cu mycoplasmă, care nu e tratată la timp, poate să evolueze către plămânul alb. Sigur că avem şi noi în România, nu sunt cazuri de import, nu e nimic misterios, nu însemană că a venit această bacterie cu avionul de undeva, ea a fost dintotdeuna alături de noi”, a declarat dr. Adrian Marinescu, marţi, la Medika TV.

Întrebat care sunt măsurile preventive de care să ţinem cont, doctorul a explicat că acestea sunt aceleaşi ca pentru infecţiile care se transmit pe căile respiratorii, potrivit News.ro.

”Sunt măsurile de prevenţie pentru ceea ce se transmite pe căile respiratorii, indiferent că sunt virusuri sau bacterii, indiferent că vorbim de grpă sau de alte virusuri care se transmit respirator. La debut simptomatologia e similară, nu îţi dai seama dacă e o răceală, gripă sau infecţie cu mycoplasmă.

Cei care sunt în factorii de risc, cei cu boli cronice, cei de o anumită vârstă sau copiii foarte mici ar trebui să dea dovadă de multă prudenţă, adică dacă starea generală devine proastă la un moment dat, dacă lucrurile se complică, ei reprezintă o urgenţă şi ar trebui să ajungă la spital”, a spus Adrian Marinescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri