Caută
Close this search box.

Premierul Marcel Ciolacu, întâlnire cu șeful Pentagonului, Lloyd Austin. Provocările de securitate din regiunea Mării Negre, principalul subiect de discuție și cu Antony Blinken

Întâlnire de maximă importanţă pentru România în Statele Unite. Premierul Marcel Ciolacu a fost primit luni seară, la Washington, de șeful Pentagonului, Lloyd Austin.

Pe agendă se află și o întrevedere cu secretarul de stat Antony Blinken. Discuțiile pun accent pe Parteneriatul strategic cu SUA, în contextul de securitate deosebit de complicat din vecinătatea țării noastre, potrivit TVR.

Lloyd Austin: „Vizita dumneavoastră aici e o ocazie de a sublinia importanţa relațiilor noastre reciproce în domeniul apărării. (…) Dupa 26 de ani, acest Parteneriat nu a fost niciodată mai puternic şi nu a contat mai mult decât azi, mai ales în contextul războiului nedrept şi ilegal al Rusiei împotriva Ucrainei.”

Marcel Ciolacu, prim-ministrul României: „România este de fapt ţara care ţine spatele frontului din războiul din Ucraina. (…) Sunt ferm convins că vom vorbi astăzi despre securitatea Mării Negre, dar şi despre obligaţia morală în primul rând pe care o are România faţă de Republica Moldova, al doilea cel mai vulnerabil stat din Europa în acest moment.”

Premierul Marcel Ciolacu a fost însoțit la întrevederea de la Washington de ministrul român al Apărării, Angel Tîlvăr, de ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, și de ministrul Economiei, Radu Oprea.

A doua zi a vizitei oficiale a premierului Marcel Ciolacu în Statele Unite a început la Cimitirul Arlington, unde șeful executivului a depus o coroană de flori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri