Caută
Close this search box.

Războiul continuă în Gaza. Un oficial ONU afirmă că a văzut „carnagiu total” la un spital din centrul teritoriului. Zeci de pacienți au fost evacuați în Egipt

În Gaza, războiul continuă fără întrerupere, iar un oficial ONU afirmă că a văzut „carnagiu total” la un spital din centrul teritoriului. Câteva zeci de pacienți au fost evacuați în Egipt, dar situația este un dezastru umanitar şi social. Puținii jurnaliști rămași în Fâșie transmit imagini devastatoare.

Crucea Roșie și Semiluna Roșie au reușit să evacueze 21 de pacienți din spitalul Al-Ahli și încă 13 din spitalul Shifa, luat cu asalt de trupele israeliene acum câteva săptămâni, după ce au apărut dovezi că ar fi adăpostit teroriști Hamas. Au mai fost evacuate și câteva echipe medicale de ambulanță, despre care Semiluna Roșie afirmă că au fost ținta unui atac israelian acum câteva zile în apropiere de Gaza City.

Iar la Khan Iounis, în sud, continuă să vină răniți. Nimeni nu știe exact câți.

Ministerul Sănătății e condus tot de teroriștii Hamas – nimeni nu poate verifica bilanțurile pe care le comunică.

Rafah, la granița cu Egiptul, e singurul loc prin care ajutoarele mai vin în Fâșia Gaza.

Ajutoarele constau în alimente, provizii medicale și combustibil pentru generatoare – dar ajung doar în sudul teritoriului, centrul și nordul sunt teatru de război.

Gaza City, cel mai important oraș al Fâșiei, este complet devastat. În pauzele dintre raidurile aeriene și luptele de stradă, puținii jurnaliști rămași au reușit să filmeze câteva imagini la fața locului.

În spatele ușilor închise există negocieri pentru un posibil armistițiu, dar Israelul a exclus indirect această posibilitate deocamdată, după ce premierul Netanyahu a afirmat că operațiunile militare nu se apropie de final.

The post Războiul continuă în Gaza. Un oficial ONU afirmă că a văzut „carnagiu total” la un spital din centrul teritoriului. Zeci de pacienți au fost evacuați în Egipt appeared first on tvrinfo.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri