Caută
Close this search box.

SUA au livrat Israelului 10.000 de tone de echipament militar, de la începutul războiului cu Hamas

Peste 10.000 de tone de echipament militar au fost livrate Israelului de către SUA, de la începutul războiului din Fâşia Gaza, conform datelor oficiale oferite de autorităţile israeliene, relatează dpa.

Cel de-al 200-lea avion cargo cu astfel de echipament la bord a aterizat miercuri, a anunţat Ministerul israelian al Apărării.

Ca parte a unei iniţiative conduse de Departamentul american al Apărării, Israelului i-au fost livrate, printre altele, vehicule blindate, muniţie, echipament individual de protecţie şi echipament medical.

Washingtonul este cel mai important aliat al Israelului. Guvernul american a reafirmat în mod repetat dreptul Israelului la autoapărare, încă de la începutul războiului din Gaza, pe 7 octombrie, potrivit Agerpres.

Cu toate acestea, din cauza numărului mare de victime civile din Fâşia Gaza ca urmare a atacurilor Israelului, guvernul american a adoptat un ton din ce în ce mai precaut. Oficialii au cerut Israelului să asigure o protecţie mai eficientă pentru civili în războiul împotriva mişcării islamiste palestiniene Hamas.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri