Caută
Close this search box.

Dmitri Medvedev a avertizat că orice mobilizare de trupe britanice în Ucraina ar fi o declarație de război

Un aliat al președintelui Vladimir Putin, în prezent vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, Dmitri Medvedev, a avertizat, vineri, că Moscova va considera orice încercare a Marii Britanii de a desfășura un contingent militar în Ucraina drept o declarație de război împotriva Rusiei, potrivit agenției Reuters.

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev a făcut aceste comentarii ca răspuns la o vizită a premierului britanic Rishi Sunak la Kiev pentru a anunța o creștere a finanțării militare pentru a ajuta Ucraina să achiziționeze noi drone militare.

Medvedev, ale cărui declarații publice frecvente și dure, potrivit diplomaților, dau un indiciu al gândirii de șoim la vârful Kremlinului, a întrebat, de asemenea, cum s-ar simți opinia publică occidentală dacă delegația lui Sunak ar fi atacată cu muniție cu dispersie în centrul Kievului, lucru despre care a spus că s-a întâmplat recent cu civili ruși în orașul Belgorod.

Belgorod, în sudul Rusiei, este situat în apropierea graniței cu Ucraina și a fost ținta rachetelor și a dronelor ucrainene în ultimele luni.

În incidentul la care a făcut referire Medvedev la 30 decembrie, Rusia a declarat că cel puțin 20 de persoane au fost ucise, inclusiv doi copii, și 111 au fost rănite în ceea ce a numit un atac ucrainean „nediscriminatoriu” cu bombe cu dispersie.

Postul de știri ucrainean RBC-Ucraina a citat surse anonime care au declarat că forțele ucrainene au îndreptat focul asupra țintelor militare din Belgorod ca răspuns la bombardamentele masive ale Rusiei asupra orașelor ucrainene din ziua precedentă.

Medvedev s-a prezentat ca un modernizator liberal atunci când a fost președinte în perioada 2008-2012, dar acum se prezintă ca unul dintre cei mai aprigi antioccidentali ai Kremlinului.

The post Dmitri Medvedev a avertizat că orice mobilizare de trupe britanice în Ucraina ar fi o declarație de război appeared first on tvrinfo.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri