Caută
Close this search box.

Se agită apele între Coreea de Nord și Coreea de Sud, după ce nordul comunist a deschis focul în apropierea unei granițe maritime disputată de cele două părți

Se agită apele între Coreea de Nord și Coreea de Sud, după ce nordul comunist a deschis vineri dimineață focul în apropierea unei granițe maritime disputată de cele două părți. Autoritățile de la Seul au ordonat imediat evacuarea a două insule din regiune.

Coreea de Nord a tras peste 200 de obuze de artilerie în mare, spre insula sud-coreeană Yeonpyeong, într-o zonă de graniţă disputată de ambele ţări.

Lee Sung-Joon, purtător de cuvânt al Statului Major din Coreea de Sud: Coreea de Nord a reluat focurile de artilerie în zona de siguranţă a coastei de vest, după ce a denunţat unilateral acordul militar din 19 septembrie. Este o provocare care ameninţă pacea şi creşte tensiunea în Peninsula Coreeană.

Armata sud-coreeană a răspuns cu focuri demonstrative de artilerie, iar locuitorii de pe două insule aflate în apropiere de zona periculoasă au primit ordine de evacuare.

Lee Sung-Joon, purtător de cuvânt al Statului Major din Coreea de Sud: Armata noastră monitorizează situaţia, cu cooperarea strânsă a Statelor Unite ale Americii, şi va lua măsurile corespunzătoare.

Insula sud-coreeană Yeonpyeong găzduieşte o bază militară şi o populaţie civilă de aproximativ 2.000 de locuitori. În 2010, armata nord-coreeană a tras zeci de obuze spre această insulă, ucigând patru persoane.

The post Tensiuni majore între Coreea de Nord și Coreea de Sud. Phenianul a lansat peste 200 de obuze, Sudul evacuează două insule după atac appeared first on tvrinfo.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri