Caută
Close this search box.

Luna februarie a înregistrat recorduri de temperatură la 29 de stații meteo. În București, poluarea a atins cote maxime

Luna februarie a înregistrat recorduri de temperatură la 29 de stații meteo. De asemenea, și poluarea a crescut o dată cu temperaturile ridicate. În București, poluarea a atins cote maxime.

Sâmbătă, 24 februarie, valorile termice au fost extrem de ridicate pentru această lună. Practic, s-a înregistrat un record de temperatură în România, cea mai caldă lună februarie din istoria măsurătorilor, până acum, însă mai e puțin până la terminarea lunii. Au fost și zone cu 23 de grade celsius.

Mihai Huștiu, meteorolog ANM, a declarat la Euronews.ro: „Ziua de sâmbătă a adus temperaturi extrem de ridicate în partea de sud-est a României. Trei stații meteo au înregistrat valori de 23 de grade: la Zimnicea, la Giurgiu și la Călărași. Iar în capitală au fost 22 de grade. S-a consemnat un număr de 29 de stații meteo cu recorduri zilnice, iar noaptea care a trecut a fost, de asemenea, deosebit de caldă și, la 88 de stații meteo, a fost cea mai caldă noapte de 24 spre 25 februarie.”

Odată cu temperaturile neobișnuit de ridicate din luna februarie, a venit „la pachet” și nivelul maxim de poluare înregistrat în București, duminică, 25 februarie. Există o legătura directă între poluare și calmul atmosferic care a dus la resimțirea acestor temperaturi.
Practic, temperatura nu scade cu înălțimea, așa cum ar trebui, ci crește cu înălțimea. Aceste situații se întâlnesc adesea în sezonul rece și, în aceste condiții, practic, această inversiune termică acționează ca un capac în dispersia poluării. Și am văzut concentrații mari ale poluării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri