Caută
Close this search box.

Rusia afirmă că 20 de persoane au fost ucise în bombardamentul ucrainean asupra unei brutării din Lisichansk

Rusia afirmă că 20 de persoane au fost ucise în bombardamentul ucrainean asupra unei brutării din Lisichansk, cu ajutorul armelor occidentale, scrie The Guardian.

Ministerul rus pentru Situații de Urgență a declarat că salvatorii au recuperat trupurile a 20 de persoane de sub dărâmături, după un atac ucrainean asupra unei clădiri care adăpostea o brutărie din orașul Lisichansk, în regiunea ucraineană ocupată Lugansk, în estul Ucrainei.

Sâmbătă, ministerul a distribuit o înregistrare video în care se vede cum salvatorii scot de sub dărâmături două persoane rănite. Acesta a transmis anterior că lucrătorii săi au salvat 10 persoane și le-au predat medicilor.

Guvernatorul instalat de Moscova în Lugansk, Leonid Pasechnik, a declarat că Kievul a vizat o brutărie care era cunoscută pentru faptul că avea pâine proaspătă la sfârșit de săptămână.

RIA Novosti a publicat o înregistrare video cu o clădire puternic avariată, în care salvatorii scot o maşină complet avariată.

Shelling of Lysychansk, Luhansk region: two people killed, six more in hospital – local media reports. pic.twitter.com/18ZgMjdxBt

— NEXTA (@nexta_tv) February 3, 2024

Clădirea cu un etaj avea o firmă mare pe care scria „Restaurant Adriatic”, care părea complet distrusă și acoperită de moloz.

Agenția rusă de știri Tass a citat un oficial instalat la Moscova în serviciile operaționale, care a declarat că vârsta medie a victimelor era de „35 de ani, plus sau minus cinci ani”.

„Nu există copii printre morți în acest moment, dar îndepărtarea molozului este încă în curs de desfășurare”, a declarat oficialul citat.

Oficialii ucraineni nu au făcut nicio declarație cu privire la acest incident.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a declarat că „zeci de civili” se aflau în clădire în momentul atacului și că au fost folosite arme occidentale.

Citeşte şi Kremlinul acuză SUA că provoacă Kievul să continue războiul

Centrul de informații Lugansk, controlat de Rusia, a declarat că Ucraina a bombardat brutăria cu ajutorul sistemului de rachete de artilerie de mare mobilitate furnizat de SUA.

Pasechnik, pus de Moscova la conducerea regiunii ucrainene Lugansk, a declarat că zeci de persoane s-ar putea afla sub dărâmături.

Lisichansk avea o populație de aproximativ 111.000 de persoane înainte de ofensiva Rusiei.

Rusia a preluat controlul asupra acestuia și a orașului geamăn Sievierodonetsk în vara anului 2022, după unele dintre cele mai brutale bătălii.

The post Rusia afirmă că 20 de persoane au fost ucise în bombardamentul ucrainean asupra unei brutării din Lisichansk appeared first on tvrinfo.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri