Caută
Close this search box.

Trupul lui Navalnîi va fi ținut de autoritățile ruse pentru încă 14 zile pentru „analize toxicologice” / Soția sa acuză că a fost otrăvit cu noviciok

Familia lui Aleksei Navalnîi nu va primi trupul neînsuflețit al acestuia nici în următoarele două săptămâni, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al celui care a fost principalul opozant al lui Vladimir Putin. Anchetatorii au transmis avocaților și mamei lui Navalnîi că trupul va fi supus unei „analize toxicologice”. Între timp, soția sa, Iulia Navalnîi, a acuzat că disidentul a fost otrăvit cu noviciok, iar autoritățile ruse refuză să predea trupul și așteaptă ca urmele otrăvirii să dispară.

”Mama lui Aleksei (Navalnîi) şi avocaţii săi au sosit la morgă (luni) dimineaţă. Nu au fost autorizaţi să intre. Unul dintre avocaţi a fost literalmente împins afară. Când am întrebat personalul dacă corpul este acolo, nu au răspuns”, anunţă pe reţele de socializare o purtătoare de cuvânt a lui Aleksei Navalnîi, Kira Iarmîş.

„Anchetatorii le-au spus avocaților și mamei lui Aleksei că nu le vor da trupul. Corpul va fi supus unui fel de ”analiză toxicologică” pentru încă 14 zile”, a mai spus Kira Yarmysh,  potrivit SkyNews.

Anunțul purtătorului de cuvânt vine după ce soția lui Navalnîi a susținut că acesta a fost otrăvit cu novichok, iar autoritățile ruse ascund cadavrul și așteaptă ca urmele otrăvirii să dispară.

„Vreau să trăiesc într-o Rusia liberă, vreau să construiesc o Rusie liberă. Voi continua munca lui Alexei Navalnîi. Vă îndemn să stați lângă mine. Vă cer să împărtășiți furia cu mine. Furie, mânie, ura față de cei care au îndrăznit să ne omoare viitorul”, a mai spus Iulia Navalnîi într-o înregistrare video.

Politicianul rus de opoziție Alexei Navalnîi, cel care a dezvăluit corupția uriașă din jurul lui Vladimir Putin și un critic dur al Kremlinului, a murit în închisoare, a anunțat vineri penitenciarul în care acesta era încarcerat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri