Caută
Close this search box.

Alertă! Masă de aer încărcată cu particule de praf de origine sahariană deasupra României

Meteorologii avertizează asupra pătrunderii unei masei de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană deasupra României. Depunerile de praf vor putea fi observate în special în zonele şi intervalele cu ploaie.

”În perioada 27 martie, ora 12 – 28 martie, ora 22, circulaţia aerului se va menţine predominant sud-vestică şi va favoriza pătrunderea unei masei de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană deasupra României, concentraţii mai mari urmând a se înregistra în regiunile sud-vestice, sudice şi estice”, anunţă, miercuri, ANM, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, în noaptea de joi spre vineri, masa de aer încărcată cu particule de praf va depăşi aria geografică a României şi se va regăsi deasupra Mării Negre şi Ucrainei.

Meteorologii precizează că ploile se vor semnala în special în vestul, sud-vestul, centrul şi nordul teritoriului.

”Depunerile de praf vor putea fi observate în special în zonele şi intervalele cu ploaie”, a transmis instituţia citată.

Meterologii anunţă vânt puternic şi ploi, în cea mai mare parte a teritoriului ţării, până vineri seară, fiind emise şi două avertizări cod galben. În zonele montane, rafalele vor depăşi 90 de kilometri la oră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri