Caută
Close this search box.

Ce avere are Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei

Lipsit de experiență politică, medicul Cătălin Cîrstoiu va candida la alegerile locale pentru Primăria Capitalei împotriva lui Cristian Popescu Piedone, care și-a anunțat duminică oficial candidatura, și Nicușor Dan, actualul edil, susținut de alianța formată din USR, PMP și Forța Dreptei.

Cătălin Cîrstoiu, în vârstă de 50 de ani, este medic ortoped și este manager al Spitalului Universitar de Urgență București începând din martie 2020.

A mai ocupat această funcție în perioada 2009 -2016.  În aprilie 2020, în timpul pandemiei COVID-19, Cătălin Cîrstoiu a fost numit în funcția de manager interimar al Spitalului Universitar, în locul Adrianei Nica, demisă din cauza modului în care a gestionat criza coronaviruslui. El a mai condus Spitalul Universitar în perioada 2009-2016, inclusiv când a avut loc tragedia din clubul Colectiv.

A absolvit Colegiul Național Liceal „Zinca Golescu” din Pitești, ca șef de promoție, în 1993, și Facultatea de Medicină Generală din cadrul Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” (UMFCD) din București în 1999, cu lucrarea de licență Chirurgia endoscopică în malformațiile tractului genital feminin.

A devenit doctor în științe medicale în 2006. Este decan al Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București începând cu anul 2016, scrie hotnews.ro.

Cătălin Cîrstoiu este căsătorit cu medicul Monica Cîrstoiu, șefa clinicii de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Universitar de Urgență București.

Cîrstoiu este căsătorit cu Monica Mihaela, medic ginecolog. Nașul lor de nuntă este fostul președinte al României Traian Băsescu, care l-a decorat pe Cîrstoiu cu Ordinul Meritul Sanitar în grad de Cavaler în 2010.

De asemenea, este fiul lui Ion Cîrstoiu, fost deputat de Argeș timp de două mandate, în perioada 1996 – 2004.

Controverse privind revenirea la conducerea Spitalului Universitar

Pe 23 martie 2020, în timpul pandemiei de COVID-19, ministrul sănătății Victor Costache l-a numit din nou pe Cîrstoiu manager interimar al SUUB, în urma suspendării din funcție a Adrianei Nica.

Revenirea lui pe acest post a stârnit unele critici; Vlad Voiculescu, fost ministru al sănătății, a reamintit de incediul din clubul Colectiv din 2015 și de gestionarea „deplorabilă” a situației în SUUB, al cărui manager în acel an era Cîrstoiu.

Averea medicului Cîrstoiu

Medicul Cîrstoiu are nu mai puţin de 25 de conturi bancare. Încasează anual aproape 451.000 de lei de la Spitalul Universitar pentru funcţia de manager, potrivit Antena 3.

Managerul Spitalului Universitar deţine o casă în Mogoşoaia, un teren intravilan în Ilfov şi nu mai puţin de 25 de conturi la bănci, în euro, dolari şi lei, potrivit

Mai are un apartament în Sectorul 1 de peste 100 de metri pătraţi, dar şi bijuterii în valoare de 150.000 de euro.

Cât despre venituri, Cătălin Cîrstoiu are 11 conturi în euro care însumează 406.997 de euro, zece conturi în lei cu 1.571.544 de lei şi patru conturi în dolari cu o valoare totală de 52.530 de dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri