Caută
Close this search box.

Fenomenul Vouă. Premieră la Tănase

În seara zilei de vineri, 15 martie 2024, Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” a fost martorul unei premiere de zile mari: spectacolul muzical-umoristic „Școala de Agenți”. Cu o distribuție de excepție, formată din Adrian Fetecău, Daniel Iancu, Ovidiu Mihăilescu, Daniel Torje, Jean Lemne, Florin Nan, Andrei Necula, acest eveniment a reprezentat o adevărată sărbătoare a artei și umorului de bună calitate. Următoarea reprezentație va avea loc pe 10 mai.

Publicul prezent în sala teatrului nu a ezitat să ofere o primire călduroasă tuturor actorilor, iar atmosfera din timpul spectacolului a fost una de entuziasm și bucurie contagioasă.

Fiecare moment al reprezentației a fost întâmpinat cu ropote de aplauze și râsete sincere, iar interacțiunea actorilor cu spectatorii a creat o legătură specială între scenă și sală.

 

VOUĂ – de la cenaclu la companie teatrală

„Vouă” a făcut istorie în umorul românesc, trecând prin etape de redefinire, de la cenaclu, grup umoristic până la compania teatrală de azi.

 

Grupul VOUĂ, la începutul anului 2024 Foto: Facebook

 

Vouă, o emblemă a umorului românesc, a luat naștere în anul 1982, fondat de Adrian Fetecău. Inițial, grupul era alcătuit din studenți ai Institutului Politehnic București, iar de-a lungul anilor a reușit să își construiască un prestigiu incontestabil în peisajul cultural al vremii.

Înainte de Revoluție, Vouă a străbătut țara cu peste 500 de concerte, aducând zâmbetul și râsul în inimile spectatorilor de pretutindeni.

Un moment de referință în istoria grupului a fost spectacolul din ’89, care a avut loc într-un loc emblematic pentru studențimea bucureșteană, între căminele studențești din Regie.

Adrian Fetecău își amintește cu emoție despre acea experiență remarcabilă: „Chiar aproape 600 aș putea spune, cel mai mare număr de spectatori, fiind cel din mai ’89, în aer liber, între căminele studențești din Regie. Când am văzut puhoiul de lume, cred că au fost în jur de 10.000 de tineri, pe scaune special aduse, pe cămine, la balcoane, am hotărât să facem un program «fără probleme». Nu știu de ce, aveam senzația că într-un spațiu închis rămâne acolo «șopârlă», în timp ce în aer liber e mai periculos. Așa că au fost trei ore extraordinare, dar «cuminți»… Habar n-am cum ne-a invitat Politehnica să ținem acel spectacol și, mai ales, de ce?!”.

De-a lungul anilor, grupul a reușit să creeze momente memorabile și să se impună ca un pilon al umorului românesc, iar după 1990 grupul s-a reinventat, adaptându-se la provocările societății moderne.

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri