Caută
Close this search box.

Israel-Hamas Un atacator a tras focuri de armă asupra unui autobuz şcolar

Un atacator a tras, joi dimineaţa, focuri de armă asupra mai multor vehicule, printre care, potrivit media israeliene, un autobuz şcolar care circula în apropiere de Ierihon, în Cisiordania ocupată, incident care s-a soldat cu trei răniţi, au anunţat armata şi serviciile de salvare israeliene, informează AFP.

„Un terorist a tras asupra mai multor vehicule lângă oraşul Al-Auja”, la circa zece kilometri nord de oraşul palestinian Ierihon, a precizat armata israeliană într-un comunicat, potrivit Agerpres.

Un bărbat de 30 de ani a fost grav rănit în atac şi alţi doi, un bărbat de 21 de ani şi un adolescent de 13 ani, au fost răniţi uşor, au precizat la rândul lor serviciile de salvare israeliene într-un comunicat.

Another terrorist attack in #Israel, heavy firing was done on a school bus…

What kind of monsters they’re that they always target kids? pic.twitter.com/iLRq7xVTz1

— Mr Sinha (Modi’s family) (@MrSinha_) March 28, 2024

Potrivit radioului public israelian, atacatorul care purta cagulă şi era înarmat cu o armă automată, a tras la scurt timp după orele locale 07:00 asupra unor vehicule israeliene, o maşină şi un autobuz de transport şcolar.

Potrivit mass-media israeliene, autobuzul avea geamuri blindate.

Armata israeliană a trimis întăriri la faţa locului, a blocat drumurile şi s-a lansat în urmărirea atacatorului, precizează comunicatul armatei, care nu dă detalii cu privire la identitatea celor răniţi.

Violenţele s-au intensificat în Cisiordania, teritoriu ocupat din 1967 de Israel, de la începutul războiului dintre Israel şi Hamas în Fâşia Gaza, declanşat de atacul fără precedent comis pe 7 octombrie 2023 de comandouri ale mişcării islamiste palestiniene în Israel.

Potrivit Autorităţii palestiniene, peste 440 de palestinieni au fost de atunci ucişi în tiruri ale soldaţilor sau coloniştilor israelieni, şi alţi mii au fost arestaţi.

Cel puţin 17 soldaţi sau civili israelieni au fost ucişi în atacuri, potrivit autorităţilor israeliene. 

The post Israel-Hamas Un atacator a tras focuri de armă asupra unui autobuz şcolar appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri