Caută
Close this search box.

Procurorii sunt dispuși să amâne procesul „hush money” al lui Trump

Procurorii din Manhattan spun că sunt dispuși să întârzie procesul fostului preşedinte Donald Trump, pentru examinarea de noi probe, apărute la dosar. Într-o moțiune adresată instanței care solicită întârzierea, biroul avocatului local a spus:

„În mod specific, ieri, avocaţii au produs aproximativ 31.000 de pagini de înregistrări suplimentare și a anunţat că va exista o altă serie de documente, până săptămâna viitoare.

Pe baza revizuirii inițiale a documentelor aduse la dosar ieri, aceste înregistrări par să conțină materiale legate de subiectul acestui caz, inclusiv materiale pe care procurorii le-au solicitat de la avocaţii apărării în urmă cu mai bine de un an și pe care aceştia au refuzat să le furnizeze anterior.”

Fostul președinte a pledat nevinovat pentru 34 de acuzații de falsificare a înregistrărilor comerciale. Procurorii spun că l-a îndrumat pe fostul său avocat, Michael Cohen, să plătească vedeta de film pentru adulți Stormy Daniels cu 130.000 de dolari, pentru a tăcea, înainte de alegerile din 2016, în legătură cu o întâlnire cu scop sexual, despre care spune că a avut loc un deceniu mai devreme, apoi a înregistrat în mod fals rambursarea lui către Cohen, ca cheltuieli legale, conform The Guardian.

Trump neagă întâlnirea cu Daniels. Luna trecută, procurorii au spus că intenționează să introducă dovezi ale unei campanii de presiune făcute de Trump, în anul 2018, pentru a se asigura că Cohen nu a cooperat cu o anchetă federală privind plata către Daniels.

Cohen a pledat vinovat în acel an, pentru încălcarea legii finanțării campaniilor. Avocații lui Trump căutau o amânare de până la 90 de zile. Procurorii au spus că nu este necesar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri