Caută
Close this search box.

VIDEO Ajutoarele umanitare au ucis în Gaza mai multe persoane, pe care au căzut

VIDEO Ajutoarele umanitare au ucis în Gaza mai mult persoane, pe care au căzut

Cinci persoane au fost ucise şi alte zece au fost rănite în urma căderii pachetelor cu ajutoare umanitare aruncate de avioane în oraşul Gaza, conform unei surse spitaliceşti citate de AFP.

Victimele au fost tratate la spitalul al-Shifa din Gaza, a declarat pentru AFP Mohammed al-Shiekh, asistentul-şef al Departamentului de urgenţe al spitalului, care a precizat că accidentul a avut loc în tabăra de refugiaţi al-Shati, la vest de oraşul Gaza.

„Când avioanele au început să arunce încărcătura, eu şi fratele meu am mers în zonă sperând să luăm un sac cu făină”, a spus Mohammed al-Ghoul, un bărbat de 50 de ani care locuieşte în această tabără situată în apropierea mării.

„Dar paraşuta nu s-a deschis şi încărcătura a căzut ca o rachetă pe acoperişul uneia dintre case”, a explicat el, indicând că atunci a văzut oameni purtând trei cadavre şi a văzut persoane rănite printre cei care s-au adunat pe acoperişul clădirii, pentru a încerca să recupereze ajutoarele aruncate.

„Este o tragedie care se adaugă la tragedia trăită de palestinieni în Fâşia Gaza”, a deplâns situaţia Mahmud Basal, purtătorul de cuvânt al apărării civile din Gaza, precizând că dintre cele zece persoane afectate, unele erau rănite grav.

De câteva zile, Statele Unite şi alte ţări, precum Iordania şi Franţa, efectuează lansări aeriene de ajutoare alimentare în Fâşia Gaza asediată de Israel, pradă unei crize umanitare majore şi ameninţată cu foametea, potrivit ONU, informează Agerpres.

O sursă militară iordaniană a declarat pentru AFP că Iordania a efectuat vineri o lansare umanitară cu patru avioane în nordul Gazei, fără să se fi înregistrat incidente.

„Mărfurile ale căror paraşute nu s-au deschis şi care au căzut liber în timpul unei lansări în Gaza, vineri, nu provin de la un avion iordanian”, a spus sursa.”Cele patru avioane iordaniene care au efectuat această misiune în parteneriat cu alte cinci ţări şi-au îndeplinit misiunea fără incidente”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri