Caută
Close this search box.

Lucruri neștiute despre ruletă

Cam de câte informație ai nevoie atunci când vrei să joci la ruletă? De cât mai multă posibilă! Regulile jocului sunt clare însă multe lucruri rămân în continuare neștiute. Ultima dată când ai nimerit câteva runde bune de rotiri gratuite,  te-ai întrebat oare ce ai putea face pentru a-ți maximiza șansele de succes? Care sunt strategiile care se merită cu adevărat și care sunt tehnicile care merită a fi complet evitate? În continuare expunem o serie de lucruri neștiute despre ruletă, dar te încurajăm să înveți în continuare cât mai multe ponturi care te pot aduce mai aproape de succes!

Majoritatea strategiilor nu dau roade

Din infinitatea strategiilor apărute în timp la ruletă, te-ai gândi că există suficiente metode care dau roade. Din păcate pentru jucători realitatea este complet alta. Majoritatea strategiilor sunt doar iluzii și sunt transmise și recomandate altor jucători atât conștient cât și inconștient. Nu toată lumea reușește să înțeleagă că o strategie nu dă roade. Încercările de a aduce succesul mai des la masa de joc a rezultat în sisteme complexe de pariere, tehnici elaborate și o multitudine de justificări. Motivul funcțional de bază al ineficienței strategiilor constă în caracterul aleatoriu al jocului de ruletă. Rezultatul rundelor independente nu poate fi cu adevărat influențat sau prezis.

 

Din punct de vedere psihologic, o grămadă de factori sprijină generarea încrederii în strategii iar alți factori sunt cei care participă activ la generarea eșecului acestora. Principalul aspect ține de gândirea magică, care susține capcana iluziei controlului. Practic, atunci când se angajează în frecventarea jocurilor de noroc, mulți cred că își pot crește nivelul de control și influență asupra rezultatelor. Există un refuz puternic asupra caracterului aleatoriu și o alergie la incertitudine. Totuși, dorința de adrenalină depășește această condiție. Pierderile repetate au un efect contradictoriu asupra comportamentului afișat de jucători. Ai putea crede că după câteva pierderi îți dovedești singur că o strategie nu este eficientă. Ei bine, se pare că o serie de pierderi te stimulează să continui să pariezi, atât pentru a recupera pierderile anterioare cât și pentru a dovedi că există un oarecare unghi din care strategia poate aduce câștiguri. Din păcate, atât pierderile cât și succesul sunt caracteristici aleatorii.

Să pariezi pe minim este în regulă

Jocurile de cazino, în mod special ruleta, sunt asociate cu investirea sumelor mari pentru a câștiga premii imense. În realitate, șansele de câștig nu sunt afectate direct de investiția realizată. Fiecare jucător are libertatea de a paria în funcție de posibilitățile propriului buget. Chiar dacă nu se mediatizează prea mult, un aspect al echității și corectitudinii între jucători vizează întocmai această posibilitate a fondurilor. Stabilirea sumei potrivite pentru pariere reprezintă în multe cazuri o adevărată dilemă. Atunci când alegi o sumă minimă, alegi să te încadrezi în strategiile prudente. O astfel de strategie exclude pe cât posibil expunerea la factori stresanți, pentru a favoriza gândirea rațională și dispoziția bună. Strategia se dovedește a fi sustenabilă pe termen lung.

Alte pariuri nu îți afectează cotele

O percepție comună în rândul jucătorilor de ruletă este că alegerea unor pariuri specifice sau a unor combinații de numere le poate îmbunătăți șansele de câștig. Adevărul este că din punct de vedere funcțional cotele nu sunt afectate de astfel de alegeri. Absența acestei influențe poate fi privită atât ca ceva pozitiv cât și ca ceva negativ. Mulți se bucură de faptul că pot efectua alte tipuri de pariuri, care le pot oferi o varietate și o distracție suplimentară în timpul jocului, fără a fi expuși la riscul de a dăuna pariurile individuale.

 

În funcție de designul și configurarea roții de ruletă, unele pariuri au probabilități mai bune ca altele. Cantitatea pariurilor plasate nu are relevanță. Partea negativă este că deși alegi să plasezi mai multe pariuri, va fi necesar să depui mai mult efort pentru a le naviga. Expunerea la riscuri este semnificativ mai ridicată atunci când eforturile sunt depuse pentru gestionarea în paralel.

Există pariuri minime agresive

În mod normal pariurile minime sunt asociate cu riscurile reduse și cu un potențial de câștig mediu. Totuși, există varianta agresivă a pariurilor mici, opțiune ce implică plasarea de pariuri mici pe numere sau combinații de numere cu cote mari. În acest fel, atunci când se nimerește un câștig, valoarea sa este considerabilă. Strategia se dovedește a fi eficientă chiar și pentru gestionarea eficientă a bugetului. Practic, riscul financiar se menține redus deoarece se alege plasarea pariurilor minime, chit că este vorba de cote mari. În legătură cu pierderile există totuși păreri mixte, deoarece se știe că probabilitatea cotelor mari este mai redusă. Totuși, impactul financiar este atenuat de valoarea pariurilor. Strategia este accesibilă pentru bugetul tuturor jucătorilor, însă mental este necesar să fii familiarizat cu pierderile și tot ceea ce vine la pachet cu acestea. Emoțiile de frustrare, acumularea pierderilor și epuizarea rapidă a bugetului de joc sunt consecințe reale, care pot conduce rapid către o stare negativă intensă. Este important să știi cum să gestionezi mental și emoțional această abordare strategică, înainte de a te baza pe ea.

Concluzie

Când vrem să înțelegem diverse aspecte din lumea jocurilor de noroc, mereu trebuie să privim atât aspectele funcționale cât și pe cele mentale. Unele lucruri rămân neștiute nu pentru că ar reprezenta secrete, ci pentru că nu pot fi înțelese și puse în aplicare eficient de către orice jucător. Un grad bun de disciplină și un nivel corespunzător de cunoștințe sunt necesare pentru a putea filtra informația și a reține în profunzime ce anume dorește ea să transmită. Dacă dispui de aceste abilități, cu siguranță vei reuși să îți dezvolți un stil de joc responsabil, chiar și la ruletă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri