Caută
Close this search box.

Cum reuşeşte Japonia să facă faţă Covid-19 fără restricţii de circulaţie

japonia

Japonia a fost printre primele țări care au confirmat infecțiile cu coronavirus, la doar câteva zile după ce China a început să alerteze asupra focarului.

De asemenea, potrivit Băncii Mondiale, populația Japoniei de peste 65 de ani reprezintă un procent de 28%, fiind cea mai ridicată din lume, depășind chiar Italia, ceea ce o face vulnerabilă la epidemie, transmite BBC.

Totodată, japonezii au un consum ridicat de tutun, ceea ce nu ajută la combaterea bolilor respiratorii. Iar orașele sunt cunoscute pentru densitatea mare a populației.

Dar poate cel mai curios lucru în cazul Japoniei este că, în ciuda tuturor celor de mai sus, guvernul nu a decretat blocarea regiunilor sale sau izolarea obligatorie a cetățenilor săi pentru a opri răspândirea virusului.

Dincolo de anularea unor evenimente sportive și închiderea școlilor, japonezii își continuă viața mai mult sau mai puțin normal. Acest lucru a fost evident weekendul trecut (22 martie), când mii de cetățeni s-au adunat pe străzi și parcuri pentru a admira faimoasele flori de cireș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri