Adunarea Generală a Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR) va avea loc marţi, 15 noiembrie, de la ora 11.00, în Sala Amfiteatru din incinta Casei Olimpice din Bucureşti, iar 28 de persoane candidează pentru funcţiile eligibile din cadrul Comitetului Executiv al COSR.

Au fost invalidate de către Comisia de Etică a COSR şi respinse de către Comitetul Executiv al COSR candidaturile lui Dan Gîrleanu (care nu avea calitatea de membru al COSR), a lui Florentin Marinescu şi a Violetei Szekely (care şi-au depus tardiv candidaturile, după expirarea termenului).

Luni şi-au retras candidaturile Anişoara Stanciu Cuşmir şi George Boroi.

Astfel că, în cursa pentru funcţia de preşedinte au rămas înscrişi Mihai Covaliu şi Gabriela Szabo, iar pentru funcţia de vicepreşedinte sunt înscrişi Sorin Babii, Alexandru Dedu, Nicu Vlad şi Camelia Potec

Gabriela Szabo şi Mihai Covaliu, campioni olimpici la Sydney 2000 la atletism, respectiv scrimă, îşi vor disputa, marţi, preşedinţia Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

Cei doi sportivi candidează pentru postul de preşedinte al COSR lăsat liber de Alin Petrache, care a demisionat în urma neîndeplinirii obiectivului la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, mai exact câştigarea a 6-8 medalii.

Gabriela Szabo (40 de ani), care a ocupat până la sfârşitul anului 2015 postul de ministru al Tineretului şi Sportului, îşi propune ca România să revină în primele 20 de naţiuni la Jocurile Olimpice în următorii opt ani.

De partea cealaltă, Mihai Covaliu (39 de ani), în prezent preşedintele Federaţiei Române de Scrimă, îşi propune să producă o schimbare prin care sportul românesc să revină la normalitate, şi anume între primele 20 naţiuni la JO 2020 de la Tokyo.

189 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here