Caută
Close this search box.

Oază de linişte şi frumos: Locul de 21 de hectare cu 256 de sculpturi, în România

FOTO: wikimedia.org

Peste 250 de sculpturi, de toate formele şi mărimile, se întind în poienile pădurii din Măgura. Nu departe de tabără, Mânăstirea Ciolanu este loc de pelerinaj pentru sute de credincioşi.

În anii 70, mai mulţi sculptori de la Uniunea Artiştilor Plastici din România au hotărât să se întreacă vară de vară într-o competiţie a talentului adus la viaţă cu dalta şi ciocanul.

Numărul de statui care se întind pe 21 de hectare nu este întâmplător.

Tabăra de sculptură de la Măgura are și o cifră reprezentativă. Aici sunt 16 poieniţe, cu câte 16 sculpturi, realizate de câte 16 sculptori în 16 ani. Cifra n-a fost aleasă întâmplător: sunt 16 secole de la prima atestare documentară a județului Buzău.

În 1986, tabăra număra nici mai mult nici mai puţin de 256 de sculpturi. Câteva redau personaje din istorie, altele înfăţişează obiecte de gospodărie, troiţe sau au o formă abstractă. Tabăra a devenit treptat un magnet pentru iubitorii de natură şi artă. Peste 10 mii de oameni o vizitează anual.

„Este o tabără de sculptură care atrage foarte mulţi turişti, este o tabără de sculptură unde accesul este gratuit, şi este o tabără de sculptură care face parte din brandurile judeţului nostru”, spune Daniel Costache, istoric, potrivit digi24.ro.

Lângă tabără, Mănăstirea Ciolanu e un loc despre care vizitatorii cred că emană o energie aparte. În inima pădurii, nu departe de mănăstire se află Schitul Cetăţuia.

După o plimbare prin pădure la statuile din piatră şi o vizită la mânăstiri, nimic nu se compară cu un moment de odihnă. Iar pentru asta, în localitatea Măgura există mai multe pensiuni.

„Vin şi din străinătate, am avut chiar în ultima perioadă destule solicitări din partea unor turişti din străinătate, din Europa”, afirmă Amalia Petre, administrator pensiune.

O noapte de cazare în zonă costă de la 80 până la 225 de lei pentru o camera dublă, iar un apartament,  peste patru sute de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri