Caută
Close this search box.

Atacul de la Berlin, revendicat. Şoferul camionului a fost identificat

 

Organizaţia teroristă Statul Islamic a revendicat pe Twitter atacul de la Berlin, relatează Washington Times, citând conturi ale jihadiştilor.

Poliţia germană a anunţat că a arestat un suspect în legătură cu atacul de la Berlin, relatează Associated Press, precizând că ar fi vorba despre şoferul camionului care a intrat în mulţime. Potrivit Reuters, care citează un purtător de cuvânt al poliţiei, o altă persoană aflată în cabină a murit în accident.

12 oameni au fost ucişi şi 48 au fost răniţi după ce un camion a intrat în mulţimea adunată la târgul de Crăciun Breitscheidplatz din metropola Berlin, într-o zonă turistică a capitalei germane.

Poliţia a afirmat că pare să fi fost vorba de un atac terorist.

Presa germană l-a identificat pe presupusul autor al atacului din Târgul de Crăciun de la Berlin, drept un refugiat pakistanez în vârstă de 23 de ani, relatează The Independent.

„Naved B”, care ar fi fost cazat într-un fost hangar al aeroportului din Berlin transformat într-un centru pentru refugiaţi, a fost reţinut în noaptea de luni spre marţi, după atac.

Potrivit postului german de radio RBB-Inforadio, tânărul de 23 de ani a fost înregistrat în Germania pe 31 decembrie 2015, la Passau, în Bavaria.

Presa de la Berlin a scris că suspectul era cunoscut de forţele de ordine pentru infracţiuni minore, dar nu existau suspiciuni de terorism.

Poliţia nu a confirmat oficial aceste informaţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri