O serie de măsuri adoptate de Executiv nu pot fi puse în practică din cauză că România nu are un buget promulgat. Este declaraţia premierului Sorin Grindeanu făcută la începutul şedinţei de Guvern de joi.

„Vreau să vă mulţumesc pentru faptul că vă continuaţi activitatea, deşi bugetul întârzie în a fi promulgat. Din păcate, faptul că dumneavoastră şi noi am reuşit în timp record să venim cu un buget care să ţină cont de programul nostru de guvernare, de toate măsurile pe care noi le-am angajat să le punem în practică, iată că toată această muncă este întârziată. Ba mai mult, acele măsuri noi pe care le-am luat şi pe care le aveam în programul de guvernare sunt puse, datorită nepromulgării bugetului însă, sub semnul întrebării. Noi ne-am făcut treaba, am adoptat actele legislative necesare, am prevăzut banii în buget pe toate aceste măsuri”, le-a spus premierul Sorin Grindeanu miniştrilor la începutul şedinţei de Guvern.

„Din păcate, toată această întârziere se va duce în lanț nu doar către ministerele pe care dvs le coordonați, cât și către autoritățile județene, locale, toate lucrurile care decurg pe o piramidă în jos spre o bună funcționare a statului”, a adăugat Sorin Grindeanu.

El a precizat că această întârziere a promulgării bugetului ”se duce în lanţ” nu doar către ministere, ci şi către autorităţile judeţene, autorităţile locale.

„Şi aşa eram destul de întârziaţi datorită programului electoral, datorită tuturor lucrurilor pe care dumneavoastră le ştiţi şi care nu au depins de noi. De aceea, o să mai funcţionăm şi toată lumea o să mai funcţioneze în continuare cu 1/12, aşa cum ştiţi, conform legii, din păcate”, a arătat premierul.

Klaus Iohannis şi premierul Sorin Grindeanu au avut, marţi, la Palatul Cotroceni, o întâlnire convocată de președinte pe tema bugetului, după ce în cursul zilei de luni cele două legi ale bugetului aprobate de Parlament au fost depuse la Palatul Cotroceni pentru promulgare.

După întâlnire, preşedintele Klaus Iohannis s-a declarat îngrijorat și a afirmat că bugetul aprobat de Parlament este „problematic” şi „riscant”.  Șeful statului a spus că va lua o decizie în zilele următoare, dar a evitat să spună dacă va promulga proiectul sau va cere reexaminarea lui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.