Conform regulamentului Academiei Suedeze, un laureat Nobel care nu rosteşte un discurs la primirea distincţiei, rămâne cu diploma şi cu medalia, dar pierde contravaloarea în bani a premiului.

Diploma şi medalia Premiului Nobel îi vor fi înmânate lui Bob Dylan în acest weekend, înainte sau după cele două concerte pe care cântăreţul le va susţine la Stockholm, pe 1 şi 2 aprilie.

Dylan a acceptat să-i întâlnească pe reprezentanţii Academiei Suedeze în cadrul unei ceremonii intime, la care presa nu va avea acces, pentru a primi diploma şi medalia Nobel.

În schimb, conform regulamentului, dacă nu va rosti un discurs de recepţie până cel târziu la 10 iunie, la şase luni de la data când i-a fost decernat premiul, va pierde contravaloarea în bani a acestuia, respectiv 830.000 de euro.

Ceremonia de decernare a avut loc la 10 decembrie 2016 în absenţa lui Bob Dylan, care a fost reprezentat de cântăreaţa Patti Smith.

De regulă, discursul de recepţie trebuie rostit în faţa Academiei, dar se pot face şi excepţii: Dylan ar putea trimite un discurs înregistrat, aşa cum a făcut autoarea canadiană Alice Munro, laureata Nobel pentru Literatură în 2013.

124 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 9 =