Caută
Close this search box.

Preşedintele Donald Trump, primul discurs în faţa Congresului

 

Preşedintele american Donald Trump a condamnat, în primul său discurs în faţa Congresului după instalarea la Casa Albă, „ameninţările vizând centrele comunitare evreieşti şi vandalizarea cimitirelor evreieşti”, precum şi un recent atac armat cu conotaţii rasiste petrecut în Kansas.

„Recentele ameninţări vizând centrele comunitare evreieşti şi vandalizarea cimitirelor evreieşti, precum şi atacul armat de săptămâna trecută din Kansas City, ne reamintesc că deşi suntem o naţiune divizată în ceea ce priveşte politicile, suntem o ţară care este unită în condamnarea urii şi răul în toate formele sale”, a declarat preşedintele american în deschiderea primului său discurs în faţa Congresului, potrivit The Associated Press, preluat de Mediafax.

Un american a împuşcat vineri doi cetăţeni indieni într-un local din Kansas City, crezând că cele două victime sunt originare din Orientul Mijlociu. Una dintre victime a decedat, în timp ce a doua a fost rănită. Casa Albă a condamnat atacul, afirmând că aparent a fost un „atac motivat de ură rasială”.

Aproximativ o sută de pietre funerare dintr-un cimitir evreiesc din Philadelphia au fost vandalizate în weekend, iar două şcoli evreieşti situate la periferia capitalei Statelor Unite, Washington DC, au fost evacuate luni, din cauza unor apeluri care semnalau prezenţa unor bombe.

Trump şi-a exprimat sprijinul pentru NATO şi a cerut ţărilor partenere să-şi îndeplinească obligaţiile.

„Susţinem cu tărie NATO, o alianţă care are la bază legăturile din timpul celor două Războaie mondiale care au detronat fascismul, şi un Război Rece care a înfrânt comunismul”, a declarat Trump.

„Însă partenerii noştri trebuie să-şi îndeplinească obligaţiile financiare”, a completat liderul american.

„Iar acum, în urma unor discuţii foarte directe şi deschise, aceştia (statele partenere) au început să fac acest lucru. Ne aşteptăm din partea partenerilor noştri, din NATO, din Orientul Mijlociu, din Pacific – să joace un rol semnificativ şi direct în operaţiunile militare şi strategice, şi să-şi achite partea lor din costuri”, a adăugat preşedintele american.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri