Caută
Close this search box.

Ce companii au bani pentru prime de Paște

Angajații de la mai multe companii de stat vor primi anul acesta prime de Paște cuprinse între 150 de lei si 3.500 de lei de salariat. Unele companii au decis să acorde primele chiar dacă sunt pe pierdere, în timp ce firmele care au înregistrat profit în ultimul an fiscal au ales sa nu le dea angajatilor aceste bonusuri, potrivit datelor centralizate de News.ro.

Angajații Companiei Naționale Aeroporturi București ar urma să primeasca fiecare o primă de Paște de circa 3.500 de lei brut. Potrivit informațiilor oficiale trimise de companie, toți angajații vor primi o primă egală.

La Complexul Energetic Oltenia, companie aflata de mai mulți ani pe pierderi și cu mari dificultăți financiare, se vor acorda bonusurile și beneficiile prevăzute pentru salariați conform contractului colectiv de muncș și contractului individual de muncă, potrivit Ministerului Energiei.

Recent, conducerea companiei a acceptat majorarea primelor de Paște la 1.000 de lei pentru fiecare salariat, de la 700 lei în anii precedent.

Salariații Oil Terminal Constanța, operatorul terminalului petrolier la Marea Neagra controlat de stat, primesc o primă în valoare de 1.000 de lei brut, potrivit prevederilor Contractului Colectiv de Muncă.

La Uzina Termoelectrică Midia se va acorda un adaos în suma fixă de 800 lei net/salariat, conform prevederilor Contractului Colectiv de Muncă.

În ceea ce privește Complexul Energetic Hunedoara, un alt producător de energie cu grave probleme financiare, salariații vor beneficia de tichete cadou în valoare de 200 lei/salariat.

Cu toate acestea, în cazul Romgaz, una din cele mai profitabile companii de stat, primele se vor ridica la circa 200 de lei, impozabili.

Angajații Hidroelectrica, care este alături de Romgaz cea mai profitabilă companie energetica de stat, prima de Paște va fi de 520 lei net/salariat, conform contractului colectiv de muncă. Compania va acorda în total celor 3.300 de salariați prime de Paște de 2,5 milioane lei.

De asemenea, transportatorul național de țiței Conpet le va acorda angajaților săi tichete cadou în limita a 150 lei pe salariat.

În cazul Electrocentrale Grup, Federația Sindicatelor Libere Energetica a solicitat acordarea unui bonus de Paște în anul 2017, iar în urma analizei economico-financiare efectuate, compania intenționează acordarea unui bonus brut de 500 lei pe salariat, respectiv aproximativ 350 lei net pe salariat.

Angajații Transelectrica nu vor beneficia de prime de Paște, însă salariații Transgaz vor primi fiecare câte o prima de 300 lei impozabili.

Regia de stat Romatsa va acorda prime în valoare de 800 lei brut, suma netă primită fiind de circa 550 lei net, potrivit unor surse din interiorul companiei.

Angajații companiei care administreaza rețeaua de cale ferata, CFR SA, beneficiază de prime de o valoare maxima de 150 de lei/ salariat.

Angajații Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere vor primi, ca și anul trecut, bonuri cadou în valoare de 250 de lei, potrivit prevederilor CCM.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri