Caută
Close this search box.

China impune reguli stricte privind averea și investițiile oficialităților

 

China a publicat reglementări mai stricte privind declarațiile de avere și interese ale oficialităților, a informat miercuri agenția de presă oficială Xinhua.

De la nivelul de adjuncți în conducerile județene în sus, cadrele trebuie să raporteze Partidului Comunist, printre alte informații, activele și investițiile personale și ale familiei, starea civilă, cazierul, salariile și alte venituri și călătoriile în străinătate. Trebuie precizate toate proprietățile, acțiunile, fondurile, asigurările și orice alte tipuri de investiții, arată Agerpres.

Directiva comună a Biroului Central al Partidului Comunist Chinez (PCC) și a Biroului Central al Consiliului de Stat are rolul de a reduce corupția, explică Xinhua. Norma prevede și mijloace de verificare a raportărilor, inclusiv frecvența testărilor aleatorii. Sunt prevăzute și sancțiuni pentru declarații false și omisiuni deliberate.

Raportarea informațiilor personale este un mijloc important de evaluare a loialității față de Partid și a angajamentului față de codul de etică al Partidului, scrie agenția. Rapoartele ar urma să fie corelate cu promovarea de către comitetele și organizațiile de partid, arată un comunicat al Comitetului Central al PCC.

Peste 9100 de oficiali au fost omiși de la promovări după ce au ascuns informații personale și 124.800 au fost sancționați pentru fals în declarații.

Comitetul Central face apel la implementarea strictă a reglementărilor, care trebuie considerate o misiune politică importantă de întărire a autoconducerii PCC. De asemenea, cere cadrelor de conducere să fie loiale și cinstite și să se supună supravegherii organizațiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri