Există o mulțime de cazuri în care este vorba de bancomate cu skimmere sau cu alte tehnologii prin care escrocii te pot lăsa fără bani, iar acum apar metode noi.

Bancomatele despre care vorbim acum au fost descoperite în Marea Britanie, dar tehnologia poate ajunge destul de repede în multe alte țări, afectând clienți de pe întregul continent și chiar mai departe de atât. Aceste bancomate au o gaură extrem de mică lângă fanta de unde retragi banii, aceasta fiind folosită de o cameră de filmat care îți fură codul PIN atunci când îl introduci.

Un astfel de bancomat a fost descoperit în centrul Londrei în urmă cu o lună, alte bancomate asemănătoare fiind descoperite în ultimele săptămâni, arată theindependent.co.uk.

Mai multe astfel de dispozitive au fost găsite în cadrul bancomatelor, fiind instalate discret, în mai multe locuri de unde putea fi filmat cu ușurință codul PIN, potrivit playtech.ro. Asta ne reamintește că trebuie să verificăm întotdeauna bancomatele, pentru a descoperi semne care ar putea arăta că dispozitivul nu este sigur.

St Pauls retouched.jpg cash machine fraud

Cei care sunt puși pe fapte mari când vine vorba de furturile de la bancomate se străduiesc să găsească metode din ce în ce mai inventive pentru a fura banii clienților.

147 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here