Caută
Close this search box.

Dosar penal pentru vătămare corporală după accidentul de telecabină de la Bâlea

Dosar penal pentru vătămare corporală din culpă în cazul incidentului de ieri de la telecabina Bâlea. Specialişti ai Inspectoratului în Construcţii merg acolo unde, ieri, zeci de turişti au trăit clipe de groază.

Două telecabine au ratat oprirea în staţii atât la urcare, cât şi la coborâre, iar şase persoane au ajuns la spital. O anchetă au deschis şi angajaţii Inspectoratului Teritorial de Muncă.

Poliţiştii au verificat şi ei condiţiile în care s-a produs accidentul. Pentru că singura cale pe care se mai putea ajunge în zonă e Transfăgărăşanul, închis acum din cauza zăpezii, victimele au fost preluate cu un elicopter SMURD.

Se ia în calcul o defecţiune a sistemului de frânare, în pofida faptului că s-au făcut verificări acum câteva luni. Astăzi sunt luaţi la întrebări angajaţii care munceau în momentul producerii incidentului.

Telecabina care cobora de la Bâlea Lac la Bâlea Cascadă nu a reuşit să oprească şi s-a izbit în plin de zidul staţiei. Câteva minute mai târziu, a venit vestea că şi la staţia de sus s-a întâmplat acelaşi lucru. Sistemul automat de frânare nu a funcţionat, potrivit tvr.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri