Caută
Close this search box.

ArtSafari: Cel mai mare târg de artă se va întinde pe 7000 de metri pătrați

De vineri, pe o suprafață de 7000 de metri pătrați, Galeriile Kretzulescu de pe Calea Victoriei din București, într-un spațiu folosit cândva de Securitate, vor adăposti ArtSafari.

Peste 100 de tablouri ale pictorului Șefan Luchian, de la 20 de muzee din țară și colecții private, așteaptă să fie admirate. Lucrările care valorează zeci de milioane de euro au un regim special. Camerele unde sunt expuse au lumină şi umiditate controlate, iar transportul la Galeriile Kretzulescu s-a făcut în condiţii de maximă siguranţă.

Expozitia Centrala a Pavilionului de Arta Contemporana, intitulata Notes on a Landscape, curatoriata de Wim Waelput (n. 1978, Ghent, Belgia), adreseaza diversele tipuri de mesaj si de rol social ale artistului roman, din vremea picturii noastre clasice si pana in contemporaneitate. Expozitia propune o explorare a tipurilor de preocupare artistica reprezentative pentru istoria locala a artei romanesti, punand accent pe factorii identitari si geopolitici. Wim Waelput este directorul si fondatorul platformei pentru arta contemporana din Ghent.

Pavilionul Galeriilor va fi anul acesta un spatiu dinamic, in care vor expune, prin rotatie, galerii din Romania si din strainatate, publicul avand posibilitatea sa viziteze noi expozitii in fiecare saptamana. Printre galeriile care vor expune in acest an se numara: Mobius Gallery (Bucuresti, RO), Galleri CC (Stockholm, SE), Galeria 9 (Cluj, RO), Galeria 3:e Vaningen (Goteborg, SE), Galeria Pilat (Bucuresti, RO), Atelier 030202 (Bucuresti, RO), Kunstart Galerie (Bochum, DE) etc.

Programul Art Safari Kids 2017, dedicat in special copiilor, vine si el cu noutati: tururi ghidate sustinute de elevii scolii Lauder; ateliere inedite pentru cei mici, dar si pentru intreaga familie, in cadrul carora copii, parintii sau bunicii isi pot manifesta creativitatea impreuna. De notat in calendar: in data de 19 mai artistul Hanoch Piven (n. 1963, Montevideo, Uruguay) va traversa continentele pentru a sustine doua workshopuri dedicate familiilor.

Art Dialogue va continua printr-un amplu program de conferinte, lansari de carte, performance-uri si proiectii video la care vor participa specialisti din lumea artei din toata Europa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri