Caută
Close this search box.

Ofiţerii navei ruse, scufundată de vasul cu oi în Marea Neagră, erau beţi

Toți ofițerii de la bordul navei militare ruse „Liman”, scufundată acum o săptămână în Marea Neagră de un cargou care transporta oi românești, erau beți. Băuturi alcoolice ar fi consumat până și ofițerul de serviciu, iar pe punte, în timpul coliziunii dintre cele doua nave, s-ar fi aflat doar marinari fără experiență.

În condiții de ceață densă, apropierea cargobotului a fost observată pe radar de un tânăr marinar rus, însă prea târziu, relatează Radio Chişinău, citat de evz.ro.

Cu toate acestea, el a încercat să-și informeze comandanții, însă aceștia erau beți criță și nu au reacționat în nici un fel. În prezent, rușii dezasamblează unele echipamente. La fața locului se află nava de tractare „Seligher” și remorcherul SB-739. Ulterior, „Liman” ar urma să fie dinamitat sub apă.

Incidentul este investigat de o comisie specială a Ministerului rus al Apărării, în comun cu Serviciul Federal de Securitate (FSB). Comandantul navei rusești, Kiril Beleaev, va fi judecat și, cel mai probabil, condamnat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri