Prințesa japoneză Mako renunță la statutul său, din dragoste față de bărbatul care urmează să îi devină soț, informează CNN.

Nepoata Împăratului Akihito se va căsători cu Kei Komuro, un fost coleg de facultate și pentru că tânărul de 25 de ani nu este de descendență regală, legea imperială a Japoniei o obligă pe prințesa Mako să renunțe statutul ei de membră a Familiei Imperiale.

Presa japoneză a relatat îndelung despre „Prințul mării”, bărbatul care i-a furat inima Prințesei Mako. Cei doi s-au cunoscut în urmă cu cinci ani, pe când studiau la Universitatea Creștină Internațională din Tokyo. Singura legătură a lui Kei Komuro cu monarhia este că în timpul facultății a apărut într-o campanie turistică intitulată „Prințul mării”, relatează CNN. Însă Komuro nu a vrut să răspundă la întrebările cu privire la logodna cu Prințesa: „voi vorbi despre asta la momentul potrivit”.

Logodna celor doi nu va fi oficială până când nu va avea loc o ceremonie de schimburi de cadouri, însă vestea a stârnit îngrijorare în presa japoneză cu privire la micșorarea familiei imperiale, care în prezent mai are 19 membri, dintre care 14 femei.

Prințesa Mako nu este prima care renunță la pretențiile la tron pentru a se căsători cu cine dorește. Și mătușa ei, Sayako, singura fiică a Împăratului Akihito, a făcut acest lucru în 2005, când s-a căsătorit cu inginerul Yoshiki Kuroda.

Legea imperială permite succesiunea la tron doar pe cale masculină. Iar în prezent au mai rămas trei moștenitori: Prințul Naruhito, fratele său mai mic, Prințul Akishino, și fiul acestuia, Prințul Hisahito.

Pe lângă Prințesa Mako, mai sunt alte șase prințese care încă nu s-au căsătorit, iar dacă își vor alege parteneri care nu sunt de viță nobilă, își vor pierde, de asemenea, statutul. Presa japoneză scrie că în aceste condiții familia imperială nu va avea suficienți membri pentru a-și îndeplini toate angajamentele.

sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.