Caută
Close this search box.

Retrocedare de aproape 8 hectare în Colentina: Juventus rămâne fără stadion !

Tribunalul Bucureşti a decis în data de 10 iunie a.c., după un proces care a presupus 40 de înfăţişări, retrocedarea Stadionului Juventus din Cartierul Colentina (care dispune de 8.000 de locuri) şi a bazei de antrenament – ambele aflate în proprietatea municipalităţii, însă concesionate clubului.  Prin aceeaşi hotărârea judecătorească s-a decis şi retrocedarea, prin măsuri reparatorii, a circa 20 de hectare din zona Fundeni, printre care Parcul Motodrom, a unui teren concesionat Universităţii Lumina, a mai multor străzi, trotuare şi spaţii verzi, dar şi a terenului pe care acum functioneaza o benzinarie. Beneficiarul acestei retrocedări este o persoană necunoscută publicului larg: Constanţa Clara Ilieana Mihăescu.

Hotararea TMB (dosar nr. 76007/3/2011 ) din 10 aprilie 2017

Decizia instanţei nu este însă definitivă, ea putând fi atacată cu recurs de către Primaria Capitalei, în 30 de zile de la comunicare. Deocamdată, avocaţii municipalităţii nu au făcut încă acest lucru, potrivit datelor publicate pe portalul instanţelor de judecată – just.ro.

Decizia pronunţată de Tribunalul Bucureşti prevede că Primaria Capitalei este obligată să emită în termen de 30 de zile de la data pronunţării unei hotărâri irevocabile în prezenta cauză, dispoziţie de restituire în natură pentru următoarele imobile:

  • lotul PMB dat în folosinţă gratuită Asociaţiei Sport Club Juventus Bucureşti, în suprafaţă de 43.493 mp, cu excepţia unei suprafeţe ocupată de două construcţii;
  • lotul PMB în suprafaţă de 24.289 mp, triunghiular, adiacent terenului dat în folosinţă gratuită Asociaţiei Sport Club Juventus Bucureşti;
  • lotul PMB fost poligon auto în suprafaţă de 10.104 mp;
  • lotul PMB dat în folosinţă SC Contact Autotransport CO SRL, în suprafaţă de 1.697 mp;
Juventus Bucuresti, care va promova in Liga I, ramane fara stadion

Totodată, Primăria Bucureşti a fost obligată să emită în termen de 30 de zile de la data pronunţării unei hotărâri irevocabile în prezenta cauză şi o dispoziţie de acordare a măsurilor reparatorii, în echivalent, către reclamantă, în condiţiile Legii 165/2013, pentru următoarele imobile identificate printr-un supliment la raportul de expertiză:

  • lotul PMB concesionat SC Lumina Instituţii de Învăţământ SA, în suprafaţă de 14.468 mp;
  • lotul PMB dat în folosinţă SC Shell România SRL, în suprafaţă de 1.329 mp;
  • lotul PMB în suprafaţă de 1.079 mp, având destinaţia de parcare adiacentă benzinăriei Shell;
  • lotul PMB în suprafaţă de 27.533 mp, ocupat de blocuri, drumuri, alei şi spaţii verzi;
  • terenul de 13.330 mp situat în str. Răscoala, nr. 9A, sect. 2 pentru care au fost emise titluri de proprietate conform Legii 18/1991;
  • Lotul 2 –terenul de 8,16 ha pe care se regăseşte Parcul Motodrom.
Harta din satelit cu suprafetele de teren ce vor fi retrocedate

Totodată, instanţa a obligat PMB să înainteze către Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti notificarea formulată în temeiul Legii 10/2001 privind acordarea măsurilor reparatorii pentru suprafaţa de teren de 10.787 mp situată în strada Răscoala 1907, nr. 5 şi să înainteze către SC Telekom SA notificarea formulată în temeiul Legii 10/2001 privind acordarea măsurilor reparatorii pentru suprafaţa de teren de 2.040 mp situată în Bucureşti, şoseaua Fundeni, nr. 235.

Parcul Motrodrom, pe lista retrocedarilor

Prin aceeaşi sentinţă, instanţa a respins cererea de chemare în judecată formulată împotriva Primarului General al Municipiului Bucureşti, ca neîntemeiată, cererea PMB de obligare a reclamantei la plata cheltuielilor de judecată ca fiind neîntemeiată şi cererea reclamantei pentru acordarea măsurilor reparatorii pentru construcţiile demolate, ca neîntemeiată.

Viceprimarul sectorului 2, Dan Cristian Popescu, a declarat ca Primaria sectorului 2 va interveni in proces, la faza de recurs, pentru a se asigura ca aceste obiective sunt apărate.

„S-a făcut o retrocedare în Parcul Motodrom. O doamnă, pe baza unor acte ilizibile, a câştigat în instanţă împotriva Primăriei Capitalei, care nu ştiu cum s-a apărat, o suprafaţă de 46 de hectare care cuprinde parcul Motodrom, stadionul Juventus, o parte din zona Fundeni. Pe noi ne-au sesizat cei la la echipa de fotbal Juventus care aveau în plan să facă mai multe investiţii, dar acum nu mai pot. Vom cere de la Arhivele Nationale acte şi vom interveni în proces, la apel”, a declarat Dan Cristian Popescu.

Primăria Capitalei şi Primaria sectorului 2 au pierdut definitiv şi irevocabil în 2015, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), după un proces care a durat 16 ani, circa 4 hectare din Parcul Plumbuita. De asemenea, PMB a mai pierdut ca urmare a retrocedărilor operate de instanţe, circa 12 hectare din Parcul Titan, Parcul Verdi în suprafaţă de 5,6 hectare, 7 hectare din Parcul Tineretului, aproape un hectar din Parcul Circului, iar în parcurile Bazilescu şi Floreasca sunt solicitări de retrocedare în curs de soluţionare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri