Caută
Close this search box.

Trump a anunțat cine este noul director FBI pe Twitter

chris wray

Președintele SUA Donald Trump l-a nominalizat pe Christopher A. Wray în funcția de director FBI, rămasă vacantă după demiterea lui James Comey, relatează Bloomberg.

Trump a confirmat printr-un mesaj postat pe Twitter decizia de a-l numi pe Wray în fruntea biroului: „Îl voi nominaliza pe Christopher A. Wray, un om cu o reputație impecabilă, să fie noul Director al FBI. Detaliile vor urma”, a scris acesta pe rețeaua de socializare.

Chris Wray a fost procuror general adjunct din 2003 până în 2005, în timpul administrației Bush, și se afla pe lista restrânsă de persoane luate în considerare pentru înlocuirea lui Comey.

James Comey a fost demis din funcție pe 9 mai de către Donald Trump, fapt care a iscat un scandal legat de investigațiile FBI-ului în legăturile campaniei republicane cu Rusia.

Şeful statului american urmează să-l nominalizeze pe Wray la conducerea poliţiei federale în locul lui James Comey, pe care l-a destituit în mod brutal la începutul lui mai, în timp ce conducea o anchetă cu privire la un presupus amestec al Rusieii în alegerile prezidenţiale americane, informează Digi24.

Wray este un avocat în cadrul cabinetului de avocatură King and Spalding, scrie AFP. Christopher Wray este un veteran al Justiţiei americane.

El a condus din 2003 şi până în 2005 Divizia Criminală, una dintre cele mai importante în cadrul Departamentului Justiţiei, potrivit biografiei acestuia de la cabinetul de avocatură la care lucrează.

Acest post la Departamentul Justiţiei i-a permis să coopereze strâns cu Biroul, pe care-l va conduce. Potrivit acestei biografii, Wray ”a jucat un rol-cheie în supervizarea acţiunilor ilegale şi operaţionale în războiul împotriva terorismului”.

Wray a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii Yale, în 1992, unde a fost totodată redactorul-şef al Yale Law Journal, un post extrem de prestigios rezervat elitei juriştilor.

Această nominalizare, care este necesar să fie aprobată de Senat, are loc înaintea audierii, într-o comisie parlamentară a lui James Comey, considerată crucială.

Fostul director al FBI urmează să fie interogat joi cu privire la informaţii potrivit cărora Donald Trump i-ar fi cerut să-şi întrerupă ancheta cu privire la fostul său consilier pe probleme de securitate naţională Michael Flynn, implicat în jocuri tulburi cu Rusia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri