Euroalesul Daniel Buda solicită public accelerarea procesului de acreditare a autorităților de management, care să permită absorbția celor 30 de miliarde de euro în România pentru exercițiul financiar 2014-2020.

De asemenea, preşedintele PNL Cluj consideră că Rovana Plumb, ministru delegat pentru fonduri europene trebuie să-şi depună mandatul sau, în caz contrar,să fie demisă de premierul României, Sorin Grindeanu. „Suspendarea misiunilor de audit privind acreditarea Autorităților de Management prin intermediul cărora trebuie absorbite cele peste 30 de miliarde de Euro fonduri structurale şi de dezvoltare rurală acordate ţării noastre pentru perioada 2014-2020 este de natură să prejudicieze grav și iremediabil interesele României pe termen mediu și lung. Împrejurarea că sistemul informatic nici la această oră nu este funcțional demonstrează încă o dată incapacitatea și ineficiența acestui minister care ratează șansa unică de a folosi bani europeni pentru dezvoltarea României, cu consecințe incomensurabile asupra vieții de zi cu zi a milioanelor de cetățeni români care trăiesc sau tranzitează România“, a declarat Buda.

„Indiferent de eforturile pe care le facem ca europarlamentari sau funcționari în instituțiile europene, toate acestea rămân în zadar câtă vreme, în România, ne lovim de un imobilism funcțional și instituțional inexplicabil. Din păcate, incompetența României în absorbția fondurilor europene este publică la nivel european. Tocmai de aceea, o primă măsură ar fi demisia sau demiterea ministrului Rovana Plumb și accelerarea procesului de acreditare a autorităților de management, care să permită absorbția celor 30 de miliarde de euro în România pentru exercițiul financiar 2014-2020“, a mai spus euroalesul clujean.

20 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 9 =