Caută
Close this search box.

Gafă diplomatică: Președintele Brazilian vizitează Republica „Sovietică” Rusă

Președinția braziliană a anunțat luni din greșeală pe site-ul său vizita președintelui Michel Temer în Republica „Sovietică” Rusă, suscitând numeroase comentarii ironice, relatează AFP.

Înainte de plecarea lui Michel Temer spre Moscova a apărut pentru scurt timp pe site-ul președinției anunțul vizitei acestuia în „Republica Socialistă Federativă Sovietică Rusă”, denumirea oficială a Rusiei în perioada în care a făcut parte din Uniunea Republicilor Sovietice Socialiste (URSS).

Președinția a modificat rapid anunțul restabilind numele actual al țării, „Federația Rusă”. „A fost o eroare în redactarea comunicatului și a fost corectată”, au declarat pentru AFP surse de la Pinalto, palatul prezidențial, refuzând orice alte comentarii pe acest subiect.

Gafa a declanșat un val de comentarii ironice pe rețelele sociale. Internauții s-au întrebat dacă președintele brazilian urmează să îl întâlnească pe ultimul lider sovietic, Mihail Gorbaciov, sau pe „tovarășul Stalin”. Alții s-au referit la titlul unei celebre melodii a grupului Beatles, „Back in the USSR”.

Michel Temer a plecat luni spre Moscova în cadrul unui turneu internațional vizând să obțină investiții pentru Brazilia. El se confruntă de peste o lună cu o criză politică din cauza gravelor acuzații de corupție care i se aduc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri