Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat luni că Guvernul nu va impune un salariu minim de 2000 de lei, afirmând că această informaţie s-a rostogolit „dintr-o greşeală” în spaţiul public.

„Nu va fi impus de Guvern salariul minim de 2000 de lei. Nu există aşa ceva. Probabil dintr-o greşeală s-a tot rostogolit asta în spaţiul public. Noi avem în program 1.450 în 2017, 1.550 anul viitor, 1.650, 1.750. Probabil la anul, printr-o nouă prezentare, salariul brut să fie egal cu cheltuiala totală a angajatorului, ceea ce înseamnă două noţiuni diferite, dar, salariul minim, aşa cum ştie toată lumea, va creşte cu 100 de lei”, a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.

Dragnea a afirmat că impozitul pe gospodărie nu va fi aplicat, acesta fiind „compromis”, însă impozitul pe venitul global ar putea fi aplicat de anul viitor ca parte a unui pachet de măsuri care să schimbe sistemul de impozitare.

„Din 1 ianuarie 2018 nu mai poate rămâne acel impozit pe gospodărie pentru că el a fost compromis din cauza sau datorită întârzierilor din ultimele luni de zile, în schimb, impozitul pe venitul global sau globalizarea veniturilor este o opţiune care în continuare este importantă pentru noi, care poate sau nu să fie aplicată anul viitor, dar într-un pachet mai mare de schimbare a sistemului de impozitare, care să elimine birocraţia şi care să producă mai multe venituri pentru români”, a mai spus Dragnea.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a mai spus că nu vor fi adoptate noi taxe şi nici nu vor fi modificate procedurile de impozitare pentru companii.

„Nu vom adopta nicio taxă în plus pentru români. (…) De asemenea, nu vom modifica nicio procedură de impozitare care să producă deservicii unor companii cinstite. (…) Nu renunţ la nimic din ceea ce am vorbit în campania electorală”, a conchis Dragnea.

Sursa: Mediafax

1 COMENTARIU

  1. Visuri la cheie.
    Vrem si noi o casa, dormim intr-un adapost social, etc., etc”_______——_______
    O realitate care este f. probabila, cu conditia sa existe vointa politica, insa stim ca tot criminalii conduc tara…Ce s-ar putea face-totusi- ca Romania sa devina un ideal pentru multi? 1) Nationalizarea intregului pamant, pentru o zi si redistribuirea a cate(aprox.) un ha./ cap persoana trecuta de 17(16) ani…Mentinerea stricta in proprietatea statului a intregului fond forestier si al apelor(de orice fel), pe bineintemeiatul motiv ca fiind articole de importanta si strategie nationala. Deasemeni, mentinerea in proprietatea statului a o anumita suprafata de teren( de toate felurile), pentru diverse necesitati aparute pe parcurs. 2) Foarte multi cetateni(in special de la oras) vor opta ca ei doar sa primeasca -annual sau biannual- profitul net de pe pamantul lor virtual, insa f. multi(inclusiv de la oras) vor opta sa-si lucreze acel (aprox) un ha pamant, iar pentru eficienta si buna inginerie sociala, guvernul trebuie sa construiasca cel putin un million de microferme( max. 2 ha, fiecare/ cuplu) , supertehnologizate, in ciorchine de 4, pe a carei suprafata trebuie construita si rezidenta proprietarilor, o casa -deasemeni f. eficienta- cu parter si etaj si subsol, compacta, de cel mult 12/12 m (adica total spatiu-inclusiv garaj- peste 350 mp(compact, dar de lux), fara bani jos, iar platile lunare se vor face cu minm 20% din total venit, primii 10 ani fara dobanda, apoi cu cresteri de dobanda mici si progressive, proprietarii avand chiar optiunea sa plateasca casa(si ferma cu utilaje, echipament, etc.) chiar si in doua generatii.Numai acest system va rezolva problema saraciei, a persoanelor fara adapost,cat si problema somajului, dar si problemele de productie agricola, un fermier-proprietar care locuieste in acelasi perimetru cu ferma, realmente poate interveni in timp real( chiar sub 2 minute) pentru rezolvarea problemelor care-inevitabil- apar, mai ales datorita intemperiilor predictibile sau nu. Mai mult, aceasta operatiune va rezolva si problema demografica, tinerii vor opta sa ramana in tara, unde cu munca putina dar f. eficienta, vor castiga excellent, iar cei deja plecati, se vor intoarce din sclavie si pribegie mai ale daca in pretul total va intra si o camioneta noua, chiar si pentru un grup de 4 asa microferme(detaliile sunt multe, important este primul pas, pe care criminalii genocidali de la conducere, nu cred ca-l vor face vreodata)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 7 =