„Dacă avem manual de muzică, de ce nu am avea şi la sport?” Iată răspunsul uluitor dat de ministrul Educaţiei, Liviu Pop.

Din toamnă, pentru prima dată în istoria şcolii noastre, elevii de clasa a V-a chiar vor avea manual de sport. Reprezentanţii asociaţiilor de părinţi spun ideea este absurdă, şi se risipesc bani publici.

Trei edituri au câştigat deja licitaţia, iar statul o să plătească pentru aceste cărţi inedite.

„Orice disciplină care apare în programa pentru clasa a V-a poate să aibă manual şcolar”, spune ministrul Liviu Pop. “La muzică nu avem manual şcolar? Care este diferenţa între muzică şi sport?”

În timp ce ministrului i se pare firesc, editorii s-au declarat surprinşi. Cristian Gresanu, Preşedintele Uniunii Editorilor: “Sincer, personal m-am mirat de faptul că cei care au alcătuit practic programa şi s-au ocupat de procedura aceasta de licitaţie au considerat necesare aceste manuale”.

Conţinutul manualelor nu a fost făcut public deocamdată însă directorul uneia dintre editurile câştigătoare ne prezintă câteva capitole. „Capitolul 1: organizarea activităţilor motrice, capitolul 2: dezvoltare fizică armonioasă”.

Reprezentanţii asociaţiilor de părinţi susţin că abia acum au aflat ce se pregăteşte, deşi au făcut parte din grupul de lucru care a stabilit procedura de achiziţie a manualelor pentru clasa a V-a.

„Suntem siguri că nu va avea o utilitate şi în cazul ăsta vorbim de o risipă de bani, vorbim despre sute de mii de euro. Se puteau duce foarte bine în echipament sportiv”, spune Iulia Cristache, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Părinţi, potrivit protv.ro.

Iar explicaţiile uluitoare ale ministrului educaţiei, Liviu Pop, continuă: „Nu vă faceţi emoţii că elevii n-or să facă sport, că or să citească din carte. Exclus lucrul acesta”.

“Important e să avem suficiente săli de sport în care copiii să meargă să-şi desfăşoare orele”, spune ministrul, care explică de ce e nevoie de manual: “la orice disciplină este nevoie de un manual. Manualul este un instrument care ajuta în actul de predare între elev şi profesor”.

Ministerul Educaţiei ar urma să anunţe lista finală a câştigătorilor licitaţiei pentru manualele de clasa a V-a pe 7 august.

1 COMENTARIU

  1. Să înveți solfegii sau să faci flotări e totuna, în mintea prostului.
    Se pare că între un fotbalist oarecare şi Pavarotti nu este nicio diferență după părerea acestui berbec.
    Elevii oricum nu le citesc deci câteva milioane de lei sifonate …ce mai contează ??

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 6 =