Caută
Close this search box.

Lovitură DURĂ pentru Liviu Dragnea și fiul său! Rămân fără bani!

Legea societăţilor comerciale modificată – fără acţiuni la purtător 

Deputatul PNL Florin Roman propune o modificare foarte importantă la forma actuală a Legii nr. 31/1990 a societăţilor, prin care se elimină orice formă de organizare a societăţilor comerciale bazată pe acţiuni la purtător.

În expunerea de motive a proiectului, deputatul Florin Roman argumentează demersul său pe faptul că, în România, societăţile comerciale organizate ca societăţi pe acţiuni cu titluri la purtător reprezintă un izvor consistent de corupţie şi de spălare de bani, un loc în care domneşte conflictul penal de interese, mai ales în relaţie cu procedurile de achiziţie publică, unde, anual, se risipesc miliarde de euro din banii publici. Aşadar, dacă proiectul va fi adoptat, singura modalitate legală de organizare a societăţilor pe acţiuni va fi cea bazată pe acţiunile nominative, care vor cuprinde toate datele de identificare ale proprietarului acţiunii. Deputatul PNL Florin Roman,(foto), îi solicită lui Liviu Dragnea să treacă de la vorbele de săptămâna trecută, la fapte, adică de la declaraţia de susţinere a eliminării societăţilor comerciale cu acţiuni la purtător, la susţinerea pe care PSD o va da acestui proiect, prin vot favorabil. Atunci vom vedea dacă Liviu Dragnea şi PSD au sau nu au interese nelegitime în această formă de organizare a societăţilor comerciale.

Fiul liderului PSD Liviu Dragnea, Valentin Ștefan Dragnea, a decis ca ferma Salcia din Teleorman, al cărei obiect principal de activitate este creșterea porcilor și pe care o controlează de mai mulți ani, să aibă acțiuni la purtător, și nu acțiuni nominative ca până în prezent. Dragnea junior controlează mai multe firme, printre care și Ferma Salcia S.A. Acum, el a decis ca valoarea nominală a acțiunile existente în firmă să fie ridicată de la doar 2,5 lei la 9.000 lei/acțiune, iar acțiunile nominative să fie transformate în acțiuni la purtător.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri