Caută
Close this search box.

Conturile de e-mail folosite de consilierii lui Trump, motiv de anchetă la Casa Albă

Este anchetă la Casa Albă, după ce mai mulți consilieri de rang înalt ai președintelui Donald Trump, printre care și Jared Kushner, ar fi folosit conturi private de e-mail pentru mesaje legate de activități guvernamentale. Informația a fost dezvăluită de site-ul Politico, unde sunt citați patru oficiali care ar fi confirmat ancheta internă sub anonimat. Ancheta a început în această săptămână potrivit surselor Politico, iar dezvăluirea a determinat o comisie a Camerei Reprezentanților să solicitate Casei Albe informații în legătură cu cele relatate.

Potrivito Politico, ancheta lansată de Casa Albă ar putea dura câteva săptămâni sau chiar luni, timp în care oficialii vor căuta toate e-mailurile trimise ori primite în legătură cu activități guvernamentale. De interes deosebit sunt și domeniile private de e-mail folosite de Ivanka Trump și Jared Kushner.

Știriea despre conturile private de e-mail a luat prin surprindere avocații Casei Albe, spun sursele Politico, și a provocat furie printre oficialii de acolo. Mai mult decât atât, purtătorul de cuvânt al Casei Albe a refuzat să comenteze situția.

„Casa Albă instruiește personalul să respecte pe deplin legea privind dosarele prezidențiale și informează personalul cu privire la necesitatea păstrării înregistrărilor”, este declarația oficială a Casei Albe.

Avocatul lui Kushner, Abbe Lowell, a declarat că există mai puțin de 100 de e-mailuri despre afacerile guvernului în domeniul privat de e-mail al lui Kushner și că toate au fost transmise în contul Casei Albe. Acesta a declarat că pe serverul privat nu există nimic referitor la investigațiile privind potențialul amestec al Rusiei în alegerile din 2016. Kushner a folosit anterior un cont de afaceri în timpul tranziției și campaniei. Totuși, comitetul de informații al senatului a cerut, joi, avocatului lui Kushner să revadă toate e-mailurile și corespondența privată asupra altor servicii de mesagerie.

Cel puțin cinci actuali și foști oficiali ai Casei Albe au folosit e-mailuri private, potrivit Politico, printre care se numără Jared Kushner, Ivanka Trump, consilierul economic Gary Cohn, ex-strategul-șef Steve Bannon și fostul șef de cabinet, Reince Priebus.

În campania pentru alegerile prezidențiale din 2016, candidatul republican a atacat-o pe rivala sa democrată, Hillary Clinton, pentru că aceasta folosise un server privat de e-mail pentru corespondența oficială pe când îndeplinea funcția de secretar de stat în administrația Barack Obama. Ulterior s-a stabilit că unele din mesajele lui Hillary Clinton conțineau informații clasificate.

Sursa: Politico

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri