Caută
Close this search box.

Favoritele cad pe capete la US Open: pleacă și Muguruza, învinsă de Kvitova

Considerată de specialiști a fi favorita nr.1 a turneului feminin de Grand Slam de la US Open, jucătoarea hispano-venezueleană Garbine Muguruza (locul 1 în clasamentul WTA LIVE), câștigătoare la Wimbledon, a fost invinsă în mod total suprinzător, în optimile de finală, de cehoaica Petra Kvitova (nr. 14 mondial WTA).

Surpriza e cu atât mai mare cu cât Kvitova a făcut o pauză  de mai bine de 6 luni, în urma atacului căreia i-a căzut victimă iarna trecută. RezultatȘ

Petra Kvitova – Garbine Muguruza 7-6 (3), 6-3.

În setul doi Muguruza a început cu un break și părea să își revină, însă au urmat două break-uri succesive ale cehoaicei, care nu a mai cedat nimic pe serviciul său până a ajuns la 6-3 și a tranșat, astfel, partida.

În sferturi de finală Petra Kvitova (foto, în stânga) va juca cu finalista de la Wimbledon, Venus Williams, 37 de ani, nr.39 WTA, fostă nr.1 mondial și de 14 ori câștigătoare a turneelor de Grand Slam, Australian Open, Roland Garros, Wimbledon și US Open, între 1999 și 2016.

Într-un alt meci din sferturile de finală, la feminin, se vor duela Sloane Stephens, SUA (83 WTA)  – Anastasija Sevastova (16 WTA) din Letonia. Reamintim că majoritatea marilor favorite au fost eliminate de la US Open, unele chiar din primul tur. Astfel, au părăsit competiția nume de răsunet precum Konta, Kerber, Halep, Sharapova, Muguruza și altele.

Iat[ă tabloul complet al sferturilor de finală la US Open, cele mai neobișnuite sferturi din ultimii ani:

Karolina Pliskova (fav.1) – CoCo Vandeweghe (fav.20)
Madison Keys (fav.15) – Kaia Kanepi (calificari)

Venus Williams (fav.9) – Petra Kvitova (fav.13)
Sloane Stephens – Anastasija Sevastova (fav.16)

Spre exemplu, Kaia Kanepi (Estonia) are 32 de ani și este pe locul 446 WTA, ea venind pe tabloul principal din calificări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri