Romanul „Noaptea in oraș, fără părinți”, scris de Dănuț Ungureanu și apărut la editura Fusion 21, a luat premiul Premiul Romcon pentru cel mai bun roman SF.

Juriul Romcon 2017 mi-a făcut onoarea de a premia romanul „Noaptea în oraș fără părinți”, a scris Dănuț Ungureanu pe pagina sa de socializare.

Un cybertale marca Dănuț Ungureanu, cartea este o parabolă a dezumanizării fără cale de întoarcere, a renunțării la valorile străvechi ale omenirii, a speranței de revenire prin curaj, prietenie, iubire. În lumile casei lui Faraon, guvernate de legi sălbatice și stranii, un copil de numai doisprezece ani luptă din răsputeri să-și regăsească tatăl, de care a fost despărțit cu brutalitate.

Noaptea se deschide înaintea sa ca un tărâm al creaturilor înspăimântătoare și al capcanelor mortale, un infern pe care trebuie să-l străbată de unul singur, asumându-și nenumărate riscuri

Iată lista completă a premiilor RomCon 2017:

Roman – Noaptea în oraș fără părinți – Dănuț Ungureanu
Povestire – Doar atât, scriu, Lucian Dragoş Bogdan
Nuvelă – Manuscrisul episcopului Petronius – Dan Ninoiu
Volum de povestiri – Amețeli postluminice – Daniel Timariu
Antologie – Helion #3
Debut – Înainte de neant – Mihai Alexandru Dincă
Revistă – Fantastica
Edituri – Editura Tritonic
Artist – Cătălin Negrea
Film – Umbra perfidă a unei iubiri – Doina Rusti
Non-Fiction – Mircea Opriță

Convenția națională a cluburilor și autorilor de science-fiction din România, ROMCON, s-a reunit la Râmnicu Vâlcea, la Biblioteca Județeană „Antim Ivireanu”, în perioada 1-3 septembrie.

197 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 4 =