Caută
Close this search box.

Uraganul Irma: Robert De Niro vrea să ajute la reconstrucţia insulei Barbuda

Actorul american Robert De Niro doreşte să vină în ajutorul reconstrucţiei insulei Barbuda, din estul Caraibelor, după ce aceasta a fost complet distrusă de uraganul Irma, potrivit Daily Mail.

De Niro intenţionează să deschidă un complex de lux în această insulă şi a declarat că va colabora cu Consiliul local din Barbuda pentru a reconstrui „ceea ce ne-a luat natura”.

Declarațiile actorului vin în contextul în care uraganul a devastat Barbuda, lăsând-o „abia locuită”, după ce a distrus 90% din case, potrivit oficialilor.

Starul de la Hollywood a declarat că va colabora cu echipa de la Paradise Found Nobu Resort (complexul pe care starul vrea să îl deschidă în colaborare cu miliardarul James Packer) și cu Consiliul local pentru reconstrucția insulei, potrivit site-ului TMZ, citat de Agerpres.

Insula a fost unul dintre locurile cele mai apreciate de prințesa Diana, care adora să se cazeze la complexul de lux K Club în timpul vacanțelor petrecute aici cu William și Harry.

După moartea ei, complexul a devenit o problemă dureroasă pentru localnici, fiind abandonat timp de 12 ani, în pofida faptului că dispune de o plajă uimitoare cu nisip alb la Coco Point.

În noiembrie 2014, De Niro și Packer și-au anunțat planurile de a construi un mega complex, cu o investiție de 204 de milioane de lire sterline, pe locul K Club.

În 2015, localnicii au votat în favoarea planului, iar proiectul a continuat. În conformitate cu legea din Barbuda, pământul insulei este deținut în comun de locuitori — ceea ce le oferă dreptul de a decide cu privire la planurile de construcție pe insulă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri