Caută
Close this search box.

Un violonist austriac și-a făcut un test de paternitate în Franţa și… este fiul Regelui Mihai! “Mă mai gândesc dacă îl voi folosi în instanţă sau nu”

Violonistul austriac Dieter Stanzeleit a introdus în 21 ianuarie 2013 o acţiune prin care cerea magistraţilor de la Judecătoria sectorului 1 să stabilească, prin probe, inclusiv genetice, că regele Mihai I al României este tatăl său biologic. Instanţa a respins acţiunea lui Stanzeleit (75 de ani), ca nefondată. Stanzeleit susţinea, printr-o serie de documente, că este fiul natural al regelui Mihai şi al principesei Nerissa Jane Irene Bowes Lyon, membră a Casei Regale a Marii Britanii, căsătoriţi în secret la Azuga, în anul 1939. Mai mult, Stenzeleit a depus material genetic de la el și Regele Mihai pentru un test de paternitate la Intitutul Român de Medicină Legală (IML), în anul 2003. IML a trimis materialul genetic în Frața. În acest context, Institutul de Genetică și Microbilogie din Paris a determinat că Dieter Stanzeleit este fiul natural al lui Michael Hohenzollern (Mihai I al României) în proporție de 99,9%. În acest context, situația Casei Regale a României este foarte complicată.

“Îmi pare foarte rău pentru ceea ce i se întâmplă tatălui meu în aceste momente. Eu ştiu că el este un om bun, un om modest şi că nu m-ar fi îndepărtat de la el. Altele au fost cauzele refuzului de a sta de vorbă cu mine. În acest moment eu am un test de paternitate realizat într-un institut francez celebru, iar rezultatele sunt de necontestat: 99,9% sunt fiul lui Mihai. Un prieten american mi-a sugerat să folosesc aceste teste în instanţă. Voi vedea ce voi face. Încă mă gândesc”, ne-a spus Dieter Stanzeleit.

Regina pierdută”, o poveste de război halucinantă, plină de documente strict secrete

În 2007 apărea pe piaţă cartea autobiografică a unui oarecare Dieter Stanzeleit, intitulată “Regina pierdută”. Cartea repunea în discuţie succesiunea de drept a coroanei regale a României. Conform dezvăluirilor, regele Mihai ar avea un moştenitor de linie masculină, născut înaintea fetelor – care ar fi succesor de drept al Casei Regale: Dieter Stanzeleit. Conform cărţii, în 1937 Casa Regală a României hotărăşte să unească destinele lui Mihai, fiul regelui Carol al II-lea, cu o fată provenind din Casa Regală a Angliei. Este aleasă Nerissa Bowes-Lyon, rudă de sânge a reginei Elisabeta a Angliei, aşa cum o cunoaştem astăzi. Între timp, Nerissa, care avea atunci 18 ani, vine în România, rămâne însărcinată cu Mihai, care avea 17 ani, şi se ia hotărârea ca tinerii să se căsătorească în secret, ceea ce se şi întâmplă pe 7 septembrie 1939, la Azuga. De ce în secret? Iniţial Casa Regală dorea să lege o alianţă trainică cu Anglia pentru ca România să rămână neutră în conflagraţia care se prefigura.

 

Dar, în 1939, Hitler era prea puternic şi, de frică să nu îl supere o alianţă româno-engleză pe faţă, căsătoria lui Mihai cu Nerissa a fost discretă. La fel de discrete au fost naşterea şi botezul copilului rezultat din relaţia celor doi prinţi. Micuţul a primit numele Nicolae Vasile de Alba Iulia, după titulatura tatălui său, Mihai Voievod de Alba Iulia. Mama şi copilul sunt trimişi la Săvârşin, pentru a nu afla de ei Germania nazistă, care începuse să ocupe toată Europa. Pe 25 august 1944, Nicolae Vasile şi mama lui sunt arestaţi de Gestapo şi duşi în Germania, la cartierul general al lui Hitler, în Wolfsschanze, Prusia de Est.

 

Hitler a vrut să șantajeze Anglia prin viața Nerissei Jane Irene Bowes-Lyon
Hitler, prin intermediul Nerissei Jane Irene Bowes-Lyon, membră a casei regale engleze, şi al fiului ei, Nicolae Vasile, a dorit să-l influenţeze pe premierul britanic Churchill pentru încheierea unui acord de pace separat cu Germania. Descoperind în scurt timp imposibilitatea unui şantaj, a ordonat executarea Nerissei. Fiul acesteia, Nicolae Vasile, a fost eliberat în ianuarie 1945.
Atunci i-a fost încredinţat pentru îngrijire unei anume Irma Stanzeleit, o femeie din provincia germană Schmatzin. La vârsta de 6 ani, Nicolae Vasile a primit o nouă identitate: Dieter Stanzeleit.
Dieter a crescut, a devenit un reputat violonist, s-a căsătorit, a făcut doi copii. În tot acest timp el a ştiut cine este, dar a tăcut. Între timp, regele Mihai s-a căsătorit cu Ana de Bourbon-Parma, cunoscută şi sub numele de regina Ana a României, şi a avut cinci fiice.

”Margareta m-a repezit, nu voi ști niciodată ce are cu mine”

În 1994, Dieter vine în România şi începe să-şi caute originile prin documente. Află că şi Securitatea ştia cine este Dieter Stanzeleit şi că îl urmărea încă din 1978, conform unui document semnat de Mihai Pacepa. Nefiind un om sărac, după cum ne-a declarat, Dieter a reuşit să strângă suficiente dovezi, din toată Europa, care să facă lumină asupra trecutului său. Concluzia: ”Sunt Nicolae Vasile de Alba Iulia, fiul regelui Mihai al României și al Nerissei Bowes-Lyon, rudă de sânge a reginei-mamă a Angliei. M-am întâlnit cu tatăl meu la București, la Cimitirul Eroilor, a fost amabil cu mine, am vorbit cu regian Ana, tot atunci și în același climat amical, doar principesa Margareta m-a repezit, nu voi ști niciodată ce are cu mine. Cred că tata a fost manipulat. În ceea ce privește titlul meu, nu pot renunța nicodată la el”, s-a destăinuit Dietre Stanzeleit.

Informaţiile şi documentele sunt redate în volumul “Regina pierdută”, o carte cel puţin interesantă, nu numai din perspectiva Casei Regale din România, dar şi pentru istoria recentă a ţării noastre.
La final, Dieter Stanzeleit scrie: “Majestate, Tată! Într- un moment decisiv al triumfului tău ai avut încredere în Bodnăraş (fost ministru comunist al forţelor armate – n.r.). S-au petrecut nenorociri incomensurabile, fără limite, chiar pagube, parţial ireparabile. Ştiu că ai suferit profund în urma morţii soţiei tale iubite şi a pierderii fiului tău, probabil că suferi şi azi. Totuşi, prin pasivitate nu se poate repara nimic. Depinde de tine să transformi nefericirea şi tristeţea, nemaiînchizându-te faţă de tot ce ţi-a rămas din timpul în care ai fost rege, faţă de fiul tău legitim, pe care l-ai avut împreună cu Nerissa, prima ta soţie şi regină neîncoronată. (…) Cu dragoste, Dieter Stanzeleit, alias Nicolae Vasile, Fiul tău şi al reginei tale pierdute Nerissa”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri