Caută
Close this search box.

Un alt soldat nord-coreean a dezertat în Coreea de Sud; s-au tras focuri de armă

Un soldat nord-coreean a dezertat joi în Coreea de Sud traversând Zona Demilitarizată (DMZ) care separă cele două state, focuri de armă făcându-se auzite apoi de ambele părţi, informează Yonhap, citând armata sud-coreeană.

Foto: theatlantic.com

Soldatul, de „rang inferior”, a apărut în faţa unui post de gardă sud-coreean în jurul orei locale 8,04 dimineaţa, în mijlocul ceţii groase”, potrivit Statului Major Interarme al Seulului (JCS), potrivit Agerpres.

Agenţia de presă sud-coreeană, citând un oficial al JCS, arată că, după producerea fugii soldatului, militari de frontieră nord-coreeni s-au apropiat de linia de demarcaţie militară, aparent în căutarea dezertorului.

Ca răspuns, trupele Sudului au tras circa 20 de focuri de avertizare în jurul orei locale 9,30 dimineaţa, a spus acesta.

Aproximativ 40 de minute mai târziu, s-au auzit mai multe împuşcături din Nord, dar nu au fost găsite gloanţe care să fi trecut frontiera, a mai arătat oficialul JCS, citat de agenţia Yonhap.

Într-un anunţ separat, ministerul pentru Unificare de la Seul a indicat că doi nord-coreeni, aflaţi miercuri la bordul unei bărci mici de lemn şi găsiţi în larg într-o misiune de patrulare, şi-au exprimat dorinţa de a rămâne în Coreea de Sud.

Un bilanţ oficial al JCS arată că 15 nord-coreeni, inclusiv patru soldaţi, au fugit direct în Sud în 2017, faţă de un soldat şi patru civili în 2016.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri