Caută
Close this search box.

Mai bine pentru Halep, Muguruza și celelalte: Serena Williams nu mai vine la Australian Open

Celebra jucătoare americană de tenis Serena Williams, fostă ani de zile nr.1 mondial WTA, actuala deţinătoare a trofeului de la Australian Open, a anunţat vineri că nu va participa la marele turneu de Grand Slam de la Antipozi (programat între 15 și 28 ianuarie), deoarece nu se simte suficient de bine pregătită pentru nivelul cerut acolo, informează agenția Reuters.

„Antrenorul meu şi echipa mea au spus întotdeauna: „Mergi la turnee doar când eşti pregătită să ajungi până la capăt. Pot concura, dar nu vreau doar să concurez. Vreau să o fac mult mai bine de atât şi pentru asta am nevoie de un pic mai mult timp. După ce am evoluat la Abu Dhabi, mi-am dat seama că deşi sunt foarte aproape, nu sunt unde vreau eu să fiu. Acestea fiind spuse şi chiar dacă sunt dezamăgită de această situaţie, am decis să nu evoluez la Australian Open, în acest an”, a declarat Serena Williams.

Ea a devenit mamă la 1 septembrie 2017, când a dat naştere unei fetiţe, Alexis Olympia Ohanian, la Centrul Medical St. Mary’s din Palm Beach, Florida. Williams era, așadar, deja însărcinată când a câştigat Australian Open la începutul anului trecut, aceasta fiind de altfel și ultima competiţie la care a participat înainte de a întrerupe complet orice activitate sportivă în vederea sarcinii și a nașterii. Fostul lider WTA  a revenit pe teren la un meci demonstrativ în Abu Dhabi, în care a fost învinsă de letona Jelena Ostapneko, învingătoarea de la Roland Garros, cu  6-2, 3-6, 10-5.

Evident că neparticiparea Serenei Williams la marele turneu australian face, oricum, mai ușoară misiunea unor Simona Halep (1 WTA) sau Garbine Muguruza (2 WTA), aceasta din urmă care, deși s-a retras de la Brisbane, a primit un wild-card de la organizatori și va intra pe tabloul principal la Melbourne. (foto sportsflu.com)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri