Caută
Close this search box.

O nouă sentință pentru Larry Nassar, medicul ce a abuzat sexual sute de gimnaste din SUA

Fostul medic american al echipei de gimnastică a SUA, Larry Nassar, a fost condamnat la închisoare de la 40 la 125 de ani pentru molestarea tinerelor gimnaste, după săptămâni întregi în care aproximativ 200 de victime au depus mărturii despre modul în care au fost abuzate sexual de acesta. Nassar, care a primit anterior o sentință de la 40 la 175 de ani în județul Ingham din statul Michigan, a fost condamnat luni în județul vecin Eaton, pentru un al doilea set de acuzații de abuz sexual. El are de executat, de asemenea, un termen federal de 60 de ani pentru pornografie infantilă.

La mai puțin de două săptămâni de la prima sa condamnare, fostul doctor Larry Nassar a primit o nouă sentință din partea instanței din județul Eaton, Michigan pentru un alt set de acuzații de abuz sexual. Doctorul Larry Nassar a făcut luni o scurtă declarație, cerându-le scuze victimelor sale.

Larry Nassar e primit o nouă condamnare, de această dată din partea instanței din județul Eaton, Michigan, pentru al doilea set de acuzații de abuz sexual

 „Viziunile din mărturiile voastre vor fi prezente pentru totdeauna în gândurile mele”., au fost cuvintele lui Nassar.

Cu toate acestea, judecătorul Janice Cunningham a declarat că Nassar le-a sugerat din nou autorităților, printr-un interviu acordat înaintea primirii sentinței, că el a oferit un tratament medical legitim, chiar și după ce a fost condamnat în județul Ingham. 

„Nu sunt convins că înțelegeți cu adevărat că ceea ce ați făcut a fost greșit și că impactul pe care l-ați avut asupra victimelor, familiilor și prietenilor lor este unul devastator”, i-a spus judecătorul lui Nassar. „În mod evident, sunteți într-o stare de negare. Nu înțelegeți.”, a mai adăugat aceasta.

După ce Janice Cunningham a emis sentința lui Nassar, Rachael Denhollander, prima femeie care a făcut publice acuzațiile de abuz în 2016, a zâmbit larg și i-a strâns mâna soțului său. După ce Nassar a fost condus în cătușe, mai multe victime prezente în sală s-au aliniat să o îmbrățișeze pe Denhollande și să-i mulțumească.

„Sunt pregătită să închei acest capitol”, a declarat pentru Reuters Bailey Lorencen, care a fost abuzată de Nassar înainte de adolescență, când făcea gimnastică.

Sportivele au fost direcționate pentru tratament către Nassar, datorită reputației sale și experienței cu echipa de gimnastică a SUA. Nassar, în vârstă de 54 de ani, a fost specialist în osteopatie, certificare obținută în anul 1993. Osteopatia presupune ca medicul să își folosească mâinile pentru a mișca mușchii și articulațiile pacientului cu tehnici care includ întinderea, presiunea și rezistența. Potrivit mărturiilor, Nassar le-ar fi atins pe tinere în zone intime, sub pretextul că tehnica ajută la reducerea durerii.

Rachael Denhollander este prima femeie care a făcut publice acuzațiile de abuz sexual împotriva lui Larry Nassar în 2016

Scandalul provocat de cazul lui Larry Nassar a avut ecou și dincolo de lumea sportului, declanșând diverse anchete privind motivul pentru care Comitetul Olimpic al S.U.A., organismul guvernamental SUA Gymnastics și Universitatea de Stat din Michigan, unde a lucrat medicul, nu au investigat plângerile depuse împotriva medicului.

Vineri, audierile din cazul Nassar au fost intrerupte când Randall Margraves, tatăl a trei dintre victimele fostului medic, a sărit să îl atace pe Nassar, înainte ca acesta să fie preluat de autorități.

Tatăl a trei dintre victimele medicului Larry Nassar a fost pe punctul de a-l bate pe acesta în timpul audierilor de vineri, într-o sală de judecată din Michigan.

Potrivit procurorilor, aproximativ 265 de tinere au fost abuzate sexual de Larry Nassar, unele victime fiind campioane olimpice, care au luat medalii de aur, precum McKayla Maroney și Aly Raisman.

Sursa: Reuters

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri