Caută
Close this search box.

Scandal pe tema participării sportivilor ruși la Jocurile Olimpice de iarnă 2018

 La nici o săptămână după ce Tribunalul Internațională de Arbitraj pentru Sport (TAS) a răsturnat interdicțiile olimpice pe viață dictate împotriva a 28 de sportivi ruși, toți fiind sancționați pentru presupuse consumuri de droguri  la Jocurile Sochi din 2014, Comitetul Olimpic Internațional (CIO) a respins cererea pentru 15 dintre acești 28 de sportivi de a participa la ediția Jo de iarnă de la Pyeongchang, Coreea de Sud, care au loc în această lună.

Associated Press a scris săptămâna aceasta că CIO citează „dovezi încă necunoscute” de dopaj rus pentru a menține interdicția la Jocurile Olimpice de Iarnă din 2018. CIO, desigur, este organizația care a interzis prima orice reprezentare rusă din Jocurile 2018, după anii de investigare a „dopajului susținut de către statul rus”.

Acum, atât președintele rus, Vladimir Putin, cât și premierul Dmitri Medvedev au denunțat deja decizia CIO, spunând că „se așteaptă ca decizia TAS (instanța de apel) să elimine toate suspiciunile împotriva sportivilor din Rusia”. (foto rtr moldova)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri