Carles Puigdemont, fost premier catalan, a fost arestat în Germania în împrejurări încă prea puţin cunoscute. Anunţul a fost făcut de avocatul său, conform agenţiile de presă.

Azi, poliţiştii germani l-au arestat pe fostul preşedinte separatist catalan Carles Puigdemont în timp ce traversa graniţa, cu maşina, din Finlanda în Danemarca, în drumul său spre Belgia, potrivit lui Jaume Alonso-Cuevillas avocatului lui Puigdemont.

Fostul lider separatist catalan părăsise Finlanda înainte ca autorităţile să pună în aplicare mandatul de arestare primit de la spanioli, a declarat un parlamentar finlandez, citat de BBC.

Mandatul de arestare a fost emis vineri, la o zi după ce Puigdemont a ajuns în Finlanda. El intenţiona să plece sâmbătă. Fostul lider catalan este acuzat de Madrid de rebeliune, din cauza rolul jucat în organizarea referendumului pentru independenţa Cataloniei în octombrie 2017, considerat ilegal.

Cotidianul finlandez Helsingin Sanomat a citat un oficial de la Biroul Naţional de Investigaţii care a precizat că autorităţile nu cunoşteau locul în care se află Puigdemont.

Puigdemont trăieşte în exil în Belgia din octombrie 2017, atunci după ce a organizat un referendum pentru independenţa Cataloniei.

Tensiunile în Catalonia sunt mari după ce Curtea Supremă a hotărât să pună sub acuzare 25 de lideri separatişti pentru rebeliune, delapidare de fonduri şi desconsiderarea statului. Cei acuzaţi ar putea sta în închisoare până la 30 de ani dacă vor fi găsiţi vinovaţi.

Cinci dintre cei acuzaţi au fost reţinuţi iar printre ei se află şi Jordi Turull, cel care urma să participe sâmbătă la un vot în Parlament pentru a fi numit noul preşedinte regional.

1 COMENTARIU

  1. Pacat de el… la mutra pare inteligent, insa-se dovedeste- ca nu e adevarat, oricine, ABSOLUT ORICINE, banuia acest deznodamant…Si asta mai ales in aceste circumstante, cand Europa vrea sa devina una , si indivizibila…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.